UFC

Mitchell dominantan protiv Barboze, Holland i Spivak završili ‘Kauboja‘ i Hardyja

Bryce Mitchell i Edson Barboza

 David Becker/Getty Images/AFP
Glavni program UFC 272 priredbe otvoren je s tri uvjerljive i dominantne predstave

Bryce Mitchell potvrdio je svoj talent i veliku kvalitetu sjajnom izvedbom u najvećoj borbi dosadašnje karijere. Šesta UFC borba i šesti trijumf, no trijumf koji ga dovodi do borbe protiv nekoga od elite. S tim ne kažemo da već u ovoj borbi nije protiv sebe imao elitu, budući da je savladao prekaljenog veterana poput Edsona Barboze. I to neočekivano uvjerljivo. Tek u prvoj rundi vidjeli smo nešto od onoga po čemu je Brazilac poznat i zbog čega je već 12. godinu član UFC-a. No, kad je Mitchell shvatio što je potrebno raditi da bi odveo borbu tamo gdje mu je cilj, bio je nezaustavljiv. Rušenje i kontrola bili su njegova taktika, ali uz poprilično nanošenja štete. Izdržao je Barboza do kraja, ali sudačko bodovanje 30–25, 30–26 i 30–27 svjedoči kakva je bila dominacija 27-godišnjeg borca iz Arkansasa.

Ako se po jutru dan poznaje, odluka Kevina Hollanda da se spusti u velter kategoriju bila je dobra. Osim toga, odjednom je zašutio, odnosno nije kroz cijeli tijek borbe pokušavao razgovarati sa svojim protivnikom. Ne možemo znati je li to zato što Alex Oliveira ne zna engleski ili se nakon tri poraza u nizu opametio. Nije ipak sve najbolje krenulo za njega, budući da je "Kauboj" prvu rundu bolje otvorio. Kevin se uspio konsolidirati i sredinom runde pretvoriti ovo u ravnopravnu borbu, da bi krajem runde Oliveira došao do rušenja i zahvata oko vrata, no nije to bilo dovoljno čvrsto da bi došlo do gušenja. Holland je zato u drugoj rundi odmah na početku pokazao koliko je opasan kad pogodi na pravi način. Na samom uvodu uspio je Brazilca prizemljiti, a onda i završiti, odnosno prisiliti suca na prekid.

Puno lakše nego što s mnogi očekivali do svog je novog trijumfa došao Sergey Spivak, jednu borbu nakon što je Tom Aspinall prekinuo njegov sjajan pobjednički niz. Greg Hardy je izgledao kao netko kome je MMA-a "preko glave", što se može i zaključiti time što je ovo najavio kao svoju posljednju borbu. Bio je trom i gotovo nezainteresiran, što je rezultiralo brzim rušenje, a nakon nekog vremena i dolaskom u poziciju iz koje je Latvijac nezaustavljivo plasirao svoje udarce, što je rezultiralo prekidom.

Na uvodnom programu vidjeli smo tri prekida i pet sudačkih odluka, od čega su čak tri bile podijeljene. Taj dio programa završio je Jalin Turner, koji je pobjedu nad Urošem Medićem povezao s novim slavljem. Nokautom u drugoj rundi savladao je Jamieja Mullarkeya. Druga runda nije trebala Umaru Nurmagomedovu, koji je u prvoj ugušio Briana Kellehera, dok je Maryna Moroz bivšu timsku kolegicu, Mariyu Agapovu, gušenjem prisilila na predaju ipak u drugoj.

Podijeljene odluke sudaca otišle su u korist Marine Rodriguez protiv Yan Xiaonan, Nicolae Negumereanuu protiv Kennedyna Nzechukwua te Ludovitu Kleinu protiv Devontea Smitha. Jednoglasno je slavio Tim Elliot protiv Tagira Ulanbekova, unatoč tome što je ušao kao popriličan autsajder te Dustinu Jacobyju koji je izgubio prvu rundu borbe protiv Michala Oleksiejczuka, da bi onda uvjerljivo uzeo preostale dvije.

Linker
02. svibanj 2024 04:44