UFC

Greg Hardy napušta UFC nakon tri poraza u nizu: ‘Vaš dečko daleko je od gotovog‘

Greg Hardy

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
33-godišnji američki borac nije opravdao velika očekivanja koja su stavljena pred njega

Iako je samo tri profesionalna meča imao iza sebe, Greg Hardy došao je 2019. godine u UFC i odmah je privlačio velik interes javnosti. Bivši NFL igrač, izuzev karijere u američkom nogometu, iza sebe imao je incident u kojem je pretukao djevojku te joj je pijetio ubojstvom. 18 mjeseci uvjetne kazne dobio je tada Hardy, no naknadno se žalio i optužni prijedlog je povučen. Žrtva nasilja nije se pojavila na sudu kako bi svjedočila, a tužitelj je odbacio optužnicu pod objašnjenjem da ne mogu locirati žrtvu te da su se dvije strane na kraju nagodile.

Sve to navuklo je bijes NFL javnosti na Hardyja (dogodilo se 2014. godine), a njegova karijera u američkom nogometu nije dugo potrajala nakon toga. Spas je pronašao u MMA-u, no i tamo je dočekan kao omražena figura. Mnogi su uživali svaki put kada bi Hardy izgubio, a to se zapravo često događalo.

Sedam pobjeda i pet poraza upisao je u svojoj profesionalnoj karijeri, a pod okriljem UFC-a, njegov omjer iznosi 4-5. Poraze je upisao u sva tri posljednja nastupa. Tuivasa i Spivak nokautirali su ga u prvoj rundi, dok je Tybura to napravio u drugoj. Pretprošli vikend Hardyjev meč protiv Spivaka bio je ujedno i njegov posljednji prema ugovoru s UFC-om. Nakon još jednog teškog poraza, bilo je jasno kako do produljenja ugovora neće doći.

''Kakav put. Vaš dečko daleko je od gotovog, samo mora poraditi na nekim preinakama. Hvala svim mojim fanovima i hejterima. Sve vas cijenim. Najviše cijenim svoje trenere, obitelj i UFC jer su mi dali priliku za zasjati.'', napisao je Hardy na Instagramu.

Očito je kako se radi o oproštaju s najjačom svjetskom MMA promocijom, no čini se kako 33-godišnjak ne završava karijeru. Zainteresiranih poslodavaca zasigurno će biti, a vrijeme će pokazati gdje će Hardy završiti u nastavku svoje karijere.

Linker
06. svibanj 2024 00:42