UFC

Mnogi su ga vidjeli kao budućeg prvaka, a danas vodi potpuno drugačiju karijeru

Zabit Magomedsharipov

 Ufc
Zabit Magomedsharipov je potpuno izgubio interes za borbama, kako zbog ozljeda tako i zbog religije

Već 2 i pol godine ga nismo imali prilike vidjeti u Octagonu, a svi ga pamte kao jednog od najvećih potencijala UFC-ove perolake kategorije. Zabit Magomedsharipov (18-1) svojevremeno je pobjeđivao velika imena kao što su Jeremy Stephens i Calvin Kattar, a ukupno je unutar UFC organizacije bio u nizu od 6 pobjeda. Iako su mu svi predviđali blistavu budućnost i vidjeli ga kao budućeg prvaka perolake kategorije, ozljede su ga nažalost udaljile od natjecanja, a izgleda da je izgubio i motivaciju.

Iz Sportskeeda su objavili kako Zabit trenutno karijeru "ganja" u medicini, a to se dalo i naslutiti iz njegove nedavne objave na Instagramu u kojoj je slikan u uredu "Doctors of the World" gdje ispred sebe ima laptop te najavljuje kako će medicina u Makhachkali uskoro dobiti novo pojačanje.

"Doctors of the World" (DOW) je humanitarna organizacija koja osigurava liječenje onima kojima je to potrebno, a baziraju se na oružane sukobe, smanjenju štete, majčinstvo i zdravlje djece te migrantsku populaciju. Magomedsharipov se na društvenim mrežama oglasio nakon razgovora s Arielom Helwanijem za The MMA Hour gdje su diskutirali o završetku njegove MMA karijere. Ariel Helwani također nije propustio prokomentirati cijelu situaciju.

"Meni je rečeno da je on imao religijsku moralnu dilemu s kojom se morao suočiti. On je veoma religiozan čovjek i mislim da je došao do spoznaje kako se ne želi više boriti. Trenutno se bori njegov brat i Zabit mu je uvijek u kutu što je jako zanimljivo. Ali očito smo svi drugačiji." - osvrnuo se Helwani na Zabitov prekid MMA karijere.

Iako je Zabitov menadžer još u siječnju tvrdio kako se on vratio treninzima i da se uskoro može očekivati njegov povratak, taj entuzijazam od samoga borca nikada nismo dobili. Sada znamo i zašto.

Linker
03. svibanj 2024 21:43