UFC

Vraća se Zabit Magomedsharipov: ‘Nekoga ću jednostavno uništiti‘

Zabit Magomedsharipov

 Instagram
Ponajboljeg borca perolake kategorije mogli bismo uskoro ponovno vidjeti na djelu

Daleko je 9. studenog 2019. godine. Za dobivanje dojma koliko, samo vas trebamo podsjetiti da je u pitanju onaj dan kad se održala zagrebačka KSW priredba. Istog dana, UFC je u Moskvi odradio svoju trenutno posljednju europsku, a njen program predvodili su Zabit Magomedsharipov i Calvin Kattar.

Danas 30-godišnji Dagestanac se tada po prvi put u UFC karijeri našao u problemima, ali uspio je odgovoriti i odnijeti pobjedu u svojoj najvažnijoj i najtežoj borbi do tada. Došao je pred sam vrh i očekivalo se kako bi njegova iduća borba trebala biti za poziciju izazivača. Pronađen je i savršen protivnik u Yairu Rodriguezu. Borba je dogovarana, ali nikad za sada održana.

Nitko nije znao što se sa Zabitom događa. Spominjale su se ozljede pa i neki problemi mentalne prirode, čak i kraj karijere ovog nevjerojatno talentiranog borca u najboljim godinama. Pandemija i njegova nemogućnosti povratka u Ameriku na treninge su sve dodatno otežali, a prave odgovore nije mogao dati niti njegov menadžer Ali Abdelaziz. Sve donedavno, kad je otkrio da se Zabit uskoro namjerava boriti te da se priprema za to.

Čini se kako je putem Instagrama, gdje ga prati nevjerojatnih 2.6 milijuna ljudi, on to sad odlučio sam obznaniti. Unutar svoje objave jednog hrvačkog sparinga je dodao i datum.

"28. veljače, nekoga ću jednostavno uništiti", napisao je Zabit.

Problem kod ove njegove objave je što je 28. veljače ponedjeljak, odnosno dan kad nema nikakve značajne priredbe, ne samo UFC-ove. Naravno, može se dogoditi pogreška te da je Zabit mislio na 26. veljače, kad se održava priredba koju predvode Islam Makhachev i Beneil Dariush te na čijem se programu očekuje značajan broj boraca iz Dagestana. S druge strane, može biti nešto potpuno nevezano uz njegovu UFC karijeru.

Bilo kako bilo, Zabita bi bilo sjajno ponovno vidjeti u Octagonu i to što prije, jer pravih izazivača u donedavno pretrpanoj perolakoj kategoriji polako nedostaje. Neki koji su se istaknuli su zapeli na najozbiljnijim preprekama (Kattar, Chikadze), a neki su svoje prilike za napad na titulu ispucali. Srećom, ima vremena da se sve posloži, ako znamo da sad slijedi borba Volkanovskog i Chan Sung Junga, a da bi onda svoj novi napad na tron trebao imati Max Holloway.

Magomedsharipov je u dosadašnjoj MMA karijeri upisao 18 pobjeda i jedan poraz, dok je u Octagon ulazio šest puta i svaki put zadovoljan iz njega izlazio.

Linker
20. travanj 2024 10:45