UFC

Najavljena UFC borba godine: Donald Cerrone protiv Justina Gaethjea!

Cerrone vs. Gaethje
Borba lake kategorije između Donalda Cerronea i Justina Gaethjea trebala bi predvoditi UFC Fight Night 158, koji će se 14. rujna održati u kanadskom Vancouveru.

Iako još uvijek nije službeno najavljena od strane UFC-a, vijest o ovoj borbi proširila se gotovo svim MMA medijima, a i sam Donald Cerrone je na Instagramu napisao kako je prihvatio borbu koju fanovi neće htjeti propustiti te kako mu je ta borba zapravo bila trenutno jedina opcija u lakoj kategoriji. Sve što je Kauboj napisao apsolutno se uklapa u najavu koju su prenijeli mediji.

Justin Gaethje (20-2, 3-2 UFC) je tako napokon ugovorio svoju drugu borbu u 2019. godini, koju je čekao još od ožujka, kad je nokautom savladao Edsona Barbozu. Bila mu je to druga pobjeda nokautom u prvoj rundi u nizu i na služenoj ljestvici kategorije našao se na petom mjestu. U svojih pet dosadašnjih UFC borbi do sada je ukupno uzeo šest bonusa.

Jedno mjesto iznad njega na ljestvici se nalazi Donald Cerrone (36-12, 23-9 UFC), rekorder promocije po broju nastupa, pobjeda, pobjeda prekidom i zarađenih bonusa. On dolazi iza poraza u borbi protiv Tonyja Fergusona u jednoj od najboljih borbi ove godine. Kauboj se vratio svojim starim navikama i ovo će mu biti već četvrta borba u ovoj godini. Prije poraza od Fergusona, savladao je Alexandera Hernandeza i Ala Iaquintu.

UFC Fight Night 158, koji je ovom borbom automatski postao event koji se ne propušta, održava se 14. rujna u Vancouveru.

Linker
19. svibanj 2024 12:12