UFC

Nakon ozljede neporaženog Romanova, Ilira Latifija čeka najstariji borac u UFC-u

Ilir Latifi

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Švedsko-albanski borac nastupit će mjesec dana kasnije nego što je planirao

19. veljače trebao je donijeti prvi ovogodišnji nastup Ilira Latifija (15-8, 8-6 UFC) u Octagonu, u borbi gdje bi ga čekao neporaženi potencijal iz Moldavije, Alexander Romanov. To se ipak neće dogoditi, budući da je Romanov doživio ozljedu te je prisiljen otkazati nastup. Kako UFC nije bio u mogućnosti Latifiju pronaći zamjenskog protivnika za istu priredbu, on će se boriti pet tjedana kasnije.

Na UFC Fight Nightu u Columbusu, 26. ožujka, čeka ga borba protiv Alekseija Oleinika (59-16-1, 8-7 UFC), 44-godišnjeg ruskog teškaša koji je ujedno i najstariji borac u cijelom UFC-u. On se trebao prošlog mjeseca na UFC 270 priredbi boriti protiv Grega Hardyja, no bio je prisiljen otkazati taj nastup i sad će se boriti dva mjeseca kasnije. Trenutno je unutar niza od tri poraza, no i dalje je član UFC-a, što u slučaju četvrtog vjerojatno više neće biti.

"Boa Constrictor" je unatoč svemu opasan borac kojem je uistinu malo potrebno da dođe do pobjede i svaki borac mora striktno paziti na svoj vrat.

Latifi je isto bio u nizu od tri poraza, sve do svoje trenutno posljednje borbe, kad je u lipnju prošle godine podijeljenom sudačkom odlukom savladao Tannera Bosera. 38-godišnji Latifi u tešku je kategoriju prešao jedan nastup ranije, kad je poražen od Derricka Lewisa.

Ova borba odlazi na Fight Night priredbu koju su prvobitno trebali predvoditi Aleksandar Rakić i Jan Blachowicz, no nakon što je ista otkazana to više nije slučaj. UFC još nije potvrdio novu glavnu borbu, a gledajući na borbe za istu priredbu najavljene, najrealnije nam se čini opcija da to mjesto zauzmu Askar Askarov i Kai Kara France. Uostalom, njihova borba trebala bi prema svemu sudeći donijeti izazivača za titulu u muha kategoriji.

Linker
03. svibanj 2024 09:45