UFC

Nekoliko boraca tvrdi da je netko pokvario vagu uoči UFC-a 274: ‘Pokušavao je prebaciti na kilograme i ostavio razliku‘

Ovince Saint Preux

 LOUIS GRASSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Više boraca imalo je problema sa zadovoljavanjem kilaže

Jučerašnji pad na vagi bivšeg prvaka Charlesa Oliveire podignuo je puno prašine u medijima i cijeloj borilačkoj zajednici. Čak je i sam Oliveira rekao da je večer prije vaganja otišao spavati sa skinutom kilažom, no službena vaga je pokazala da je ipak bio pretežak.

Nakon toga su se povukle razne teorije, a još nekoliko boraca je izjavilo kako je netko petljao po vagi te je pokvario neki dio, tako da je sad vaga pokazivala više nego što borci zaista teže. Navodno je netko pokušavao promijeniti vagu iz ''pounda'' u kilograme što je dovelo do dekalibracije, a sve je rezultiralo svojevrsnim upropaštavanjem glavne borbe jer se sada Oliveira više ne može natjacati za pojas, barem ne večeras. Ukoliko pobijedi, titula će biti upražnjena a on prvi izazivač, no u slučaju pobjede Gaethjea, pojas ide njemu.

Oliveira nije bio jedini borac koji je pao vagu, ista stvar se dogodila i borkinji pero kategorije, Normi Dumont. Ona je, identično kao i Oliveira, vagu pala za pola ''pounda'', a o tome se i Ariane Carnelossi oglasila na Twitteru: ''Čestitke genijalcu koji je pokvario vagu ostavivši pola pounda razlike. Bili smo informirani tek kasnije kada smo došli na službeno vaganje. Ja sam bila ispod pa mi se srećom to nije dogodilo.''

Ukoliko je ovo istina, radi se o ozbiljnom incidentu i propustu koji je Oliveiru koštao titule, a osim toga je ušao u povijest kao prvi borac koji je padom na vagi ostao bez pojasa.

Linker
05. svibanj 2024 15:42