UFC

Neugodan kraj glavne borbe: Edwardsova neopreznost prekinula meč, Muhammad se previjao od bolova

Leon Edwards i Belal Muhammad
 Screenshot (youtube, Ufc)
Uzbudljiva priredba u Las Vegasu donijela nam je čak dvije borbe u kojima nismo dobili pobjednika

UFC Vegas 21 priredba završila je bez da nam je donijela pobjednika glavne borbe večeri. Naime, u nedjelju održan velteraški okršaj Leona Edwardsa i Belala Muhammada prekinut je nakon neopreznog uboda u oko poslije kojeg Muhammad nije mogao nastaviti borbu.

20 mjeseci čekao je 'Rocky' na povratak u Octagon i priliku da upiše svoju već devetu pobjedu u nizu, ali neopreznost ga je koštala novog slavlja u UFC-ovom kavezu.

Dobro je Edward otvorio meč u Las Vegasu. Imao je u prvoj rundi nekoliko odličnih poteza, uključujući i 'high kick' koji je uzdrmao Muhammada, no imao je i jedan ubod u oko zbog kojeg je Herb Dean privremeno zaustavio akciju i upozorio britanskog borca. Srećom po sve uključene, Muhammad tada nije ozbiljnije stradao pa je meč nastavljen i borci su do kraja odradili uvodnih pet minuta.

No, već nakon 18 sekundi nastavka dolazi do novog prekida borbe. Leon je ponovno bio neoprezan, a ovoga je puta i ubod bio puno teži te je Belal gotovo pa iste sekunde završio na podu i u bolovima. Sudac Dean pozvao je liječnika u kavez, ali svima je bilo jasno da Muhammad ne izgleda dobro i da će borba biti prekinuta. To se i dogodilo, a kako je procijenjeno da se radi o slučajnom kršenju pravila, meč je označen kao onaj bez pobjednika.

Impresivni 'Superman' i Ige

U sunaslovnoj borbi večeri poluteškaš Ryan 'Superman' Spann nije trošio vrijeme i vrlo je brzo uzdrmao Mishu Cirkunova koji je preživio prvi, ali ne i drugi njegov nalet. Nedugo nakon što ga je rušio desnim direktom, Spann je svog suparnika na pod poslao i lijevim krošeom, a sve je to ispratio i s kišom udaraca koju je sudac u jednom trenutku odlučio zaustaviti.

Još brži od Spanna bio je Dan Ige, on je u susretu perolake kategorije do pobjede stigao za svega 22 sekunde i to tako što je odlično tempirao desni direkt nakon kojeg je samo odšetao od svog suparnika Gavina Tuckera. Bio je to sjajan nokaut.

Do pobjede nokautom stigao je i Davey Grant. 35-godišnji engleski borac u drugoj je rundi zaustavio Jonathana Martineza.

Bivši Rizinov prvak Manel Kape nije uspio upisati pobjedu ni u svom drugom nastupu pod okriljem UFC-a. Nakon što je u debiju na najvećoj pozornici jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Alexandrea Pantoje, Kapeu je novi poraz, ali ovoga puta podijeljenom odlukom, nanio Matheus Nicolau.

Neopreznost Andersa prekinula meč sa Stewartom

Spomenimo i da je glavni dio programa otvorio sudar Eryka Andersa i Darrena Stewarta. I u tom smo meču ostali bez pobjednika... Imao je Anders ispred sebe uzdrmanog suparnika, ali u posljednjoj minuti prve runde, u trenucima kada to nije smio napraviti, ispalio je koljeno u Stewartovu glavu. Darren je htio nastaviti, ali liječnik je sugerirao prekid meča, što se i nekoliko sekundi kasnije dogodilo. Ovaj potez mnoge je podsjetio na diskvalifikaciju kojom je Petr Yan tjedan dana ranije ostao bez svoje titule, ali, kako je naknadno objašnjeno, ovdje je dosuđen 'no-contest' zbog kombinacije dva faktora - dogodilo se u prvoj rundi i procijenjeno je da nije bilo namjere.

S uvodnog dijela programa izdvojimo novu pobjedu Angele Hille i Ranija Yahye, kao i ekspresni nokaut kojim je Matthew Semelsberger za samo 16 sekundi zaustavio Jasona Witta.

UFC Vegas 21 rezultati:

Leon Edwards vs. Belal Muhammad 'no-contest' (slučajan ubod u oko) (R2, 0:18)

Ryan Spann def. Misha Cirkunov via TKO (R1, 1:11)

Dan Ige def. Gavin Tucker via KO (R1, 0:22)

Davey Grant def. Jonathan Martinez via KO (R2, 3:03)

Matheus Nicolau def. Manel Kape via podijeljena odluka (29-28 x2, 28-29)

Eryk Anders vs. Darren Stewart 'no-contest' (nedozvoljeni udarac koljenom) (R1, 4:37)

Uvodne borbe:

Angela Hill def. Ashley Yoder via jednoglasna odluka (30-27 x3)

Charles Jourdain def. Marcelo Rojo via TKO (R3, 4:31)

Rani Yahya def. Ray Rodriguez via sub (head/arm choke) (R2, 3:09)

Nasrat Haqparast def. Rafa Garcia via jednoglasna odluka (30-27, 29-28 x2)

JJ Aldrich def. Cortney Casey via podijeljena odluka (29-28 x2, 28-29)

Jinh Yu Frey def. Gloria de Paula via jednoglasna odluka (29-28 x3)

Matthew Semelsberger def. Jason Witt via KO (R1, 0:16)

Linker
24. travanj 2024 06:41