UFC

Paddy Pimblet smatra kako neće biti šampion još 4 godine: ‘Taj put se gradi postepeno‘

  Paddy Pimblett  

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
Namjerava zaraditi i velik novac na putu do osvajanja pojasa

Miljenik publike, simpatični Paddy Pimblett već je osvojio pojas prvaka, no u Cage Warriors organizaciji; onoj istoj u kojoj je Conor McGregor osvojio pojas prije nego je započeo s uspjesima u UFC-u. Paddy je više puta bio kritiziran radi mogućeg izbjegavanja težih protivnika, no on smatra kako je to put kojim se treba graditi osvajanje titule. Noćas se bori protiv Jareda Gordona u sklopu UFC 282 eventa.

"Ja nisam u nikakvoj žurbi" - započeo je Paddy na nedavnoj epizodi Pub Talk.

"Ljudi me žele vidjeti protiv boraca kao što su Michael Chandler i Dustin Poirier. Znate li vi kako ovaj sport funkcionira? Morate se peljati ljestvicom kako biste dobili priliku boriti se protiv top 5 boraca."

"Ja namjeravam postati prvakom tako 2025-26. godine. Ne žuri mi se. Peljat ću se ljestvicom postepeno i usput zaraditi jako puno novaca. Želim zaraditi novac za svoju zaručnicu, za svoje nerođeno dijete i za svoju obitelj, da budu bezbrižni do kraja života. To ću i napraviti." - zaključio je Paddy.

Pimblett je trenutno u nizu od tri pobjede otkad je potpisao za UFC. Ovoga puta svoje snage će testirati protiv Gordona, koji ima bolji skor u UFC-u od njegovih tri prijašnjih protivnika skupa.

"On je jedan vrlo snažan borac. Imao je težak život izvan kaveza, bio je mrtav dvije minute prije nego su ga vratili u život. Imao je problema s mentalnim zdravljem, depresijom i ovisnošću, tako da smatram da ćemo ovom borbom podići svjesnost o svim tim problemima i ohrabriti muškarce da pričaju o tome."

Ovime se Pimblett osvrnuo na tragediju koja se dogodila njegovom prijatelju kada je izvršio samoubojstvo. Nakon toga Pimblett je održao svoj čuveni govor kojim je potaknuo sve muškarce da radije pričaju o svojim problemima nego da si oduzmu život radi njih.

Linker
03. svibanj 2024 16:27