UFC

Poznati MMA sudac reagirao na Prochazkino tapkanje usred meča: ‘Radi se o riskantnom potezu‘

Jiri Prochazka

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Marc Goddard osvrnuo se na detalj koji je mnogima zapeo za oko

Nije nepoznanica da je Jiri Prochazka poprilično zagonetan i neuobičajen tip. Njegov samurajski stil i neobične metode treninga privukle su pažnju brojnih MMA fanova, a šlag na tortu, njegov je stil kojim nastupa unutar kaveza.

Češki poluteškaš voli se boriti beskompromisno, konstantno napadajući i tražeći nokaut. Pregršt nekonvencionalnih tehnika, ''leteća koljena'', laktova iz okreta i slični udarci, samo su dio njegovog bogatog repertoara.

Međutim, u meču protiv Glovera Teixeire svjedočili smo još nekim poprilično čudnim metodama kojima se češki borac služi tijekom borbe. Više puta vidjeli smo Prochazku kako na neki način ''tapka'' iz donje pozicije u parteru. Ipak, nije se tu radilo o tapkanju u sklopu predaje, nego bi Prochazka jednostavno potapšao svog protivnika kao da ga hvali za dobro odrađen posao.

Mnogi gledatelji primijetili su te detalje, a pojavile su rasprave oko toga što bi se dogodilo da je sudac krivo protumačio takvo tapkanje i da je došlo do prekida meča.

Jedan od fanova na Twitteru zatražio je mišljenje poznatog MMA suca, Marca Goddarda.

''Kakvo je tvoje stajalište na Jirijevo tapkanje, ako si uočio to.'', napisao je korisnik Twittera pod imenom Mj Richard Head.

Odgovor Marca Goddarda brzo je uslijedio:

''Lol. Jiri je zapravo čestitao i ohrabrivao svog protivnika. On je to napravio nekoliko puta, a ja sam mu rekao da se radi o riskantnom potezu. Ali više je nego jasno što je radio i što mu je namjera. Idemo proslaviti nevjerojatan nastup obojice.'', odgovor je Goddarda koji je ujedno bio i glavni sudac meča između Glovera i Jirija.

Neki od fanova smatraju kako je Prochazka tim činom čak i zbunjivao Teixeiru koji bi pomislio da se Jiri u određenim trenucima predaje te bi se opustio i ubrzo izgubio dominantnu poziciju. U svakom slučaju, Prochazkino tapkanje zapravo je poprilično zbunjujuće i možda je to nešto na čemu bi se trebalo poraditi prilikom budućih rasprava o MMA pravilima.

Linker
05. svibanj 2024 16:47