UFC

Robbie Lawler ove subote ima svoj posljednji meč: ‘Strah me budućnosti jer je nepoznata, ostat ću u sportu‘

 Robbie Lawler 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ove subote jednoj velikoj karijeri dolazi kraj, a Niko Price će biti njegov posljednji protivnik

Već više od dva desetljeća nas Robbie Lawler uveseljava svojim nastupima, ali izgleda da je još jednoj velikoj i legendarnoj karijeri došao kraj. ‘‘Ruthless‘‘ će se ove subote na UFC 290 priredbi boriti posljednji put, a protivnik će mu biti Niko Price. 41-godišnji Lawler se nakon toga oprašta, a to je možda i najpametnije u ovom trenutku.

Davne 2001. je Lawler odradio svoj MMA debi, a osim UFC-a se borio i u Prideu, Strikeforceu te ponekim drugim organizacijama. 22 su to godine profesionalnog natjecanja, tako da je Robbie rekao kako ga ja malo i strah za budućnost bez borbi:

‘‘Ovo je jednostavno osjećaj koji sam razvio tokom vremena. Ovo radim već dugo, a puno sam i postigao. Definitivno ću ostati u sportu, ovaj sport mi je sve dao. Razlog zbog kojeg trajem ovako dugo su ljudi oko mene koji mi pomažu. Želim im vratiti i u Kill Cliffu ću pomagati dečkima da se mogu natjecati na najvećem nivou‘‘, rekao je Lawler za MMA Junkie.

‘‘Reći ću da se bojim jer ne znam što me čeka. Treniram i natječem se cijeli svoj život, čak i kada sam trebao biti u školi. Trenirao sam hrvanje i nogomet, te sam se tukao kada sam trebao raditi domaću zadaću. Ovdje sam oduvijek bio‘‘, dodao je.

Lawlerov najveći uspjeh, osim dugotrajnosti, jest i činjenica da je bio prvak velter kategorije u UFC-u. Ove subote jednoj velikoj karijeri dolazi kraj, a Niko Price će biti njegov posljednji protivnik. Kako god, zaslužio je uživati u mirovini te je lijepo za čuti da će ostati u sportu kao trener.

Linker
30. travanj 2024 17:26