UFC

Shevchenko otkrila zašto nije plesala nakon pobjede: ‘Nadam se da se ne radi o nečem ozbiljnom‘

Valentina Shevchenko

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvakinja UFC-ove slamka kategorije posljednji nastup nije odradila potpuno spremna

Najneuvjerljiviju izvedbu otkako je prešla u muha kategoriju, pružila je Valentina Shevchenko na UFC 275 priredbi završenoj proteklog vikenda.

Prvakinja spomenute kategorije podijeljenom sudačkom odlukom pobijedila je izazivačicu Tailu Santos. Puno je problema Shevchenko imala s grapplingom Brazilke, ali nedovoljna aktivnost i manjak agresivnosti kod Santos, koštao je izazivačicu pobjede. Čak da je odluka i otišla na njenu stranu, teško bi netko mogao prigovoriti sucima s obzirom na viđeno.

Mnogi su primijetili kako Shevchenko nakon pobjede i intervjua nije odradila svoj uobičajeni ritual. Njen ples izostao je ovog puta, a sumnjalo se kako Valentina nije plesala jer je nezadovoljna svojim nastupom. no ples je izostao iz drugih razloga.

''Uoči borbe, bila sam ozlijeđena. Moje stopalo je ozlijeđeno. Cijelog tjedna, terapeuti i fizijatri radili su da dovedu moje stopalo u najbolje moguće stanje. Nekoliko kickova koje sam bacila, ozlijedili su moje stopalo još više. Htjela sam plesati, ali morat ću odraditi snimanje stopala. Nadam se da se ne radi o nečemu ozbiljnom što bi odgodilo moj povratak u kavez, ali to je razlog zašto nisam plesala.'', započela je ''Bullet'', a zatim se dodatno osvrnula na ozljedu.

''Jesam li razmišljala otkazati nastup? Nikada. Svaki puta prvo se pokušam nositi s ozljedom. Nisam mogla niti hodati kad sam se ozlijedila, niti sam mogla skakati na tu nogu. Ali zahvaljajući doktorima, donekle sam se dobro osjećala. Dok ste u meču, imate sav taj adrenalin, bacate kickove bez obzira na sve.'', dodala je Shevchenko.

Valentina je pobjedom nad Santos upisala sedmu obranu svog pojasa. Unatoč poteškoćama, ostala je neporažena u svojoj kategoriji, a prilikom konferencije na medije, osvrnula se i na sami meč.

''Ovo je upravo ono što sam htjela. Protivnica koja ne odustaje već od prve sekunde, nego gura do kraja, a u takvom meču mogu pokazati od čega sam uistinu satkana. Neovisno o tome koliko je teško, radi se o tome da pokažete tko ste. Sretna sam.'', objasnila je Valentina.

Kirgistanka svoju pobjedu ne smatra nezasluženom i dodala je kako izazivačica jednostavno nije bila dovoljno aktivna u određenim pozicijama. U svakom slučaju, bio je to jako tijesan meč koji je mogao otići na obje strane, no Shevchenko je ostala prvakinjom i nema sumnje kako će u idući meč ući željna uvjerljivog nastupa i nove pobjede.

Linker
08. svibanj 2024 07:19