UFC

Stricklanda ne zanima borba protiv Tilla, naveo dvojicu idealnih protivnika

Sean Strickland

 Andrew Vaughan/PA Images/Profimedia
Ako se pita "Tarzana", njegova borba protiv popularnog Engleza nije iduća na redu

Iako je sama ideja koju je ovih dana iznio Darren Till, a tiče se njegove borbe protiv Seana Stricklanda, vrlo zanimljiva, američki borac ne dijeli takvo mišljenje. Podsjećamo, Till je u podcastu Michaela Bispinga otkrio kako se želi boriti u ožujku i to u glavnoj borbi priredbe koju će UFC organizirati u Londonu. Kao željenog protivnika naveo je "Tarzana".

Već u startu ideja glavne borbe "ne drži vodu", budući da je neslužbeno takvom najavljen okršaj Thiaga Santosa i Magomeda Ankalaeva. Osim toga, Till je trenutno u poziciji gdje baš ne može birati ili davati neke ultimatume. U posljednjih pet borbi ima tek jednu pobjedu i to podijeljenom odlukom protiv Kelvina Gasteluma pa bi mu u interesu prije svega trebalo biti prisjetiti se kako to izgleda imati ruku u zraku ili čak završiti borbu. Potonje nije napravio četiri godine, od listopada 2017. i pobjede nad Donaldom Cerroneom, na račun koje se izgradio "hype" oko njega.

Čini se da je gornjim odlomkom opisan i stav kakvog gaji Strickland, koji se nalazi unutar niza od pet pobjeda i slijedom toga ne vidi nikakav smisao boriti se protiv "Gorille". Otkrio je to putem objave na Twitteru.

"Instagram me blokirao, šalio sam se oko smrti jednog pedofila i očito im se nije svidjelo. Neovisno o tome, neću se boriti protiv Darrena Tilla. Želim Costu, a ako on ne može smanjiti s vinom i kolačićima, želim Jacka", napisao je Sean.

Kod Coste se naravno referirao na to što ga UFC namjerava za stalno preseliti u polutešku kategoriju, čemu se Brazilac zapravo i dalje protivi. Podsjećamo, na svoju borbu protiv Marvina Vettorija, održanu prošlog mjeseca, Costa je došao bez ikakve namjere skidati kilograme te je sredinom tjedna zatražio da se susretnu u kategoriji do 93 kilograma. Talijan je na to pristao, a onda i pobijedio Costu. Sve je rezultiralo time da je UFC, očito frustriran takvim ponašanjem, donio odluku da se Costa više ne može boriti u srednjoj kategoriji, onoj u kojoj je prošle godine neuspješno napao titulu prvaka.

Što se tiče Jacka, naravno da se radi o Jacku Hermanssonu, koji se posljednji put borio u svibnju, kad je savladao Edmena Shahbazyana. On se trenutno nalazi na šestom mjestu UFC-ove ljestvice izazivača srednje kategorije, što je jedna pozicija ispred sedmoplasiranog "Tarzana". Till se nalazi na osmom, a Costa na petom mjestu iste.

Linker
17. svibanj 2024 03:52