UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Legendarni Overeem protiv velike teškaške nade!

Alistair Overeem i Augusto Sakai
 UFC (poster)
Zanimljiv teškaški okršaj predvodi novi UFC-ov Fight Night u APEX kompleksu

Novi vikend donosi novu UFC priredbu, a ovoga puta u glavnim će se ulogama naći Alistair Overeem (46-18-1 nc) i Augusto Sakai (15-1-1).

Svjestan kako se njegovoj karijeri bliži kraj, 40-godišnji 'The Reem' još je u svibnju nakon pobjede nad Waltom Harrisom vrlo jasno svima otkrio svoje planove.

"Još uvijek naganjam taj pojas. U posljednjoj sam fazi karijere i trenutno su mi dvije stvari na pameti - završetak karijere i još jedan lov na titulu", govorio je legendarni udarač prije nekoliko mjeseci u Jacksonvilleu.

A Overeemov posljednji pohod nastavlja se u Las Vegasu gdje ga čeka 11 godina mlađi Brazilac japanskih korijena iza kojeg je čak šest pobjeda u nizu, od čega su četiri ostvarene pod okriljem UFC-a.

Sakai zapravo u karijeri ima samo jedan poraz i to od Cheicka Konga. Njih dvojica susreli su se 2017. na Bellator 179 priredbi, a francuski veteran slavio je podijeljenom sudačkom odlukom. Godinu dana prije tog meča, Augusto je upisao i jedan neodlučeni ishod većinskom odlukom, a osim dva spomenuta nastupa u svih preostalih 15 je bilježio pobjede.

U UFC je stigao preko Dana White's Contender Seriesa te je do današnjeg dana slavio u sva četiri nastupa na najvećoj pozornici. Sakai je, podsjetimo, redom bilježio pobjede u susretima s Chaseom Shermanom, Andreijem Arlovskim, Marcinom Tyburom i Blagoyjem Ivanovom.

S druge strane, legendarnom Overeemu će ovo biti već 66. profesionalni MMA meč i prvi otkako je u svibnju tehničkim nokautom zaustavio Walta Harrisa. Prije tog susreta, Alistair je u posljednjim sekundama izgubio od Jairzinha Rozenstruika, a u posljednja četiri nastupa je na 3-1.

OSP se vraća u polutešku

Iste večeri čeka nas i zanimljiv okršaj Ovincea Saint Preuxa (24-14) i Alonza Menifielda (9-1). Bit će ovo prvi nastup za OSP-a nakon neuspješnog teškaškog debija u kojem ga je podijeljenom sudačkom odlukom sredinom svibnja porazio Ben Rothwell.

S druge strane, Menifield se također u akciju vraća nakon poraza i to prvog u karijeri. Njega je, naime, početkom lipnja u Las Vegasu odlukom sudaca svladao Devin Clark.

Spomenimo i kako smo ovaj meč trebali gledati 22. kolovoza, ali je isti tada odgođen svega nekoliko sati prije početka UFC on ESPN 15 priredbe, a kao razlog se navodio OSP-ov pozitivan test na COVID-19.

Gdje se održava i kad počinje ovaj event?

UFC Fight Night: Overeem vs. Sakai održava se u noći sa subote na nedjelju u lasvegaškom APEX kompleksu. Uvodne borbe kreću točno u ponoć, dok je početak glavnog dijela programa rezerviran za 02.00 sata.

Popis borbi:

Alistair Overeem vs. Augusto Sakai

Ovince Saint Preux vs Alonzo Menifield

Michel Pereira vs. Zelim Imadaev

Brian Kelleher vs. Ray Rodriguez

Bartosz Fabinski vs. Andre Muniz

Montana De La Rosa vs. Viviane Araujo

Hunter Azure vs. Cole Smith

Više o ovoj temi:

Linker
04. svibanj 2024 13:40