UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Vraća se Garbrandt i traži se protivnica za Namajunas

Font Garbrandt poster
 Ufc
Borba bantam kategorije između Codyja Garbrandta i Roba Fonta predvodit će UFC Fight Night 188

Nakon spektakla koji je pružila UFC 262 priredba, na kratko se vrijeme UFC-ova mašinerija vraća u APEX kompleks, gdje će se do UFC 263 priredbe održati još dvije iz Fight Night serije. Prva je ona koju predvodi borba bantam kategorije između Cody Garbrandta i Roba Fonta, dok će se Carla Esparza i Yan Xiaonan obračunati za poziciju iduće izazivačice slamka kategorije, odnosno iduću protivnicu Rose Namajunas.

Garbrandt u Octagonu nakon 11 mjeseci, čeka ga stilski jako teška borba


Cody Garbrandt u 2020. godini nastupio je samo jednom, no u borbi koja mu je bila izuzetno bitna, a teško ju je mogao odraditi na bolji način. Nakon serije od tri poraza nokautom, borba protiv Raphaela Assuncaoa bila mu je presudna za nastavak karijere. Završio ju je jednim od najboljih nokauta 2020. godine, a time je izborio priliku napasti titulu muha kategorije. Bez nje je ostao zbog COVID-a, a slijedom događanja u toj kategoriji je on nastavio svoju avanturu u bantamu.

I sad bivšeg prvaka čeka stilski jako teška borba, jer će mu s druge strane biti Rob Font, vrsni boksač s čak 15 centimetara prednosti u dosegu. Ujedno čovjek s tri pobjede u nizu te u formi karijere. Zapravo, Font je stilski svima teška borba, posebno nakon što je vidno popravio sve ostale aspekte pored već spomenutog sjajnog boksa. Cody je također u prvom planu boksač, sigurno jače udara, ali upravo zbog te razlike u visini (tri centimetra) i dosegu bit će jako zanimljivo pratiti ovaj ogled koji će gotovo sigurno ostati na nogama. A to je ono što fanovi najviše vole.

Bivša prvakinja i nova kineska senzacija traže poziciju izazivačice


Sunaslovna borba vjerojatno je još važnija od glavne, budući da je Dana White potvrdio kako se u njoj traži protivnica za Rose Namajunas, ujedno iduća izazivačica. Carla Esparza, inače povijesna prva prvakinja slamka kategorije, blizu je prilike da se vrati tamo gdje je bila. Vrsnu hrvačicu čeka nova kineska senzacija, Yan Xiaonan, borkinja koja je slavila u svih šest do sada odrađenih UFC borbi. U posljednjoj je nadmašila uvijek dobru Claudiu Gadelhu i otamo dolazi ova prilika.

Ako Yan uspije odgovoriti na vrsno hrvanje i kontrolu Esparze, šanse joj rapidno rastu. No, Esparza teško može biti motiviranija. Dugo čeka priliku ponovno se boriti za titulu i ona je sad blizu. Da pitamo Namajunas koga bi htjela bi odgovor vjerojatno bio Esparza, budući da joj je upravo ona bila protivnica u prvoj borbi za titulu i Carla je tada dosta uvjerljivo slavila.

Važan okršaj u srednjoj, debi "Huggy Beara"


Glavni program otvorit će borba koja se već trebala održati prošlog vikenda, ali je prebaćena na ovu priredbu. Jack Hermansson i Edmen Shahbazyan odradit će jako bitan okršaj srednje kategorije. Hermansson se pobjedom ima priliku vratiti među kandidate za napad na titulu, dok će mladi Edmen tražiti iskupljenje nakon prvog poraza u karijeri.

S uvodnog programa itekako vrijedna spomena je teškaška borba u kojoj ćemo pratiti uvijek zanimljivog Bena Rothwella, a protivnik mu je dugo očekivani debitant, Chris "Huggy Bear/Beastboy" Barnett. Rothwell traži pobjedu kojom bi zadržao relevantnost, dok njegov protivnik dugo čeka ovu priliku. No, on do petka mora dobiti jednu raniju borbu, onu s kilogramima. Mnogi sumnjaju da će u kratkom vremenu otkako je borbu prihvatio uspjeti svoje težinu spustiti na 120 kilograma.

Gdje i kad se priredba održava


Kao što smo već naveli, priredba se održava u APEX kompleksu u Las Vegasu, a uvodni program trebao bit krenuti u subotu 22. svibnja, već u 22 sata, dok je glavni program planiran za 1 sat iza ponoći.

UFC Fight Night 188 - Popis borbi

(-61.5kg) Rob Font vs. Cody Garbrandt
(-52.5kg) Yan Xiaonan vs. Carla Esparza
(+93kg) Justin Tafa vs. Jared Vanderaa
(-66kg) Felicia Spencer vs. Norma Dumont Viana
(-57kg) David Dvořák vs. Shayilan Nuerdanbieke
(-84kg) Jack Hermansson vs. Edmen Shahbazyan

(-61.5kg) Ricardo Ramos vs. Bill Algeo
(+93kg) Ben Rothwell vs. Chris Barnett
(-77kg) Court McGee vs. Cláudio Silva
(-57kg) Bruno Gustavo da Silva vs. Victor Rodriguez
(-66kg) Josh Culibao vs. Sha Yilan
(-70kg) Damir Hadžović vs. Yancy Medeiros - OTKAZANO
(-70kg) Rafael Alves vs. Damir Ismagulov

Linker
06. svibanj 2024 07:29