UFC

UFC odustao od povratka u Europu, priredba planirana za London seli ‘preko bare‘

Darren Till
 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
UFC Fight Night 191 ipak se neće održati u londonskoj O2 Areni, kako je prvobitno najavljeno

Iako je posljednjih tjedana sve djelovalo poprilično pozitivno po pitanju prve europske UFC priredbe nakon studenog 2019. godine, kad je Octagon gostovao u Moskvi iste večeri kad smo pratili KSW u Areni Zagreb, povratak na "stari kontinent" ipak se neće dogoditi 4. rujna. Ukratko, UFC spomenutog datuma ne dolazi u London.

To je vijest koju je prenio Ariel Helwani, a ostale informacije govore kako se došlo do problema s britanskim vlastima, odnosno da nisu uspjeli uskladiti britanske i UFC-ove COVID-19 protokole.

Domaćin ove priredbe tako će biti UFC-ov APEX kompleks, a glavna borba trebala bi ostati jednaka. Iako niti do sada ista nije bila službeno potvrđena od strane promocije, borba Darrena Tilla i Dereka Brunsona, dva top borca srednje kategorije, trebala bi predvoditi program.

Ova priredba prvobitno se trebala održati 14. kolovoza, no UFC je napravio par rošada te je tako otkazan jedan Fight Night, a UFC 266 dobio je novi datum, a isto su doživjele i neke PPV priredbe koje će se održati nakon toga.

Čini se kako je promocija imala najbolju volju, no očito nisu u stanju osigurati sve što je potrebno za nesmetani boravak u britanskoj prijestolnici. Na "Otoku" je već desetak dana u tijeku povratak na "staro normalno" te su ukinute sve mjere, no situacija oko dolaska i odlaska stranaca ipak je još uvijek komplicirana. Čini se kako UFC jednostavno nije imao izbora.

Linker
17. svibanj 2024 03:52