UFC

UFC u svoje redove vratio nekoć velikog teškaškog talenta i bivšeg prvaka u boksu bez rukavica!

Chase Sherman
 screenshot/YouTube
Najavljeni UFC Fight Night 175, koji će se održati 13. svibnja, dobio je na svoj program još jednu borbu u teškoj kategoriji. U promociju se vraća Chase Sherman, koji je od otkaza u UFC-u upisao impresivne rezultate, a protivnik će mu biti pridošlica, Ike Villanueva.

Kad je 2016. godine doveden u UFC, danas 30-godišnji Chase Sherman (14-6, 2-5 UFC) bio je predstavljan kao jedan od najvećih svjetskih talenata teške kategorije. Impresivni nokauter trebao je postati novo veliko ime, no u prva dva nastupa upisao je poraze. Nakon toga se vratio s dvije pobjede u nizu, no onda je spojio tri nova poraza što je rezultiralo otkazom.

Nakon odlaska iz UFC-a upisao je tri impresivne pobjede nokautom u prvoj rundi, ali je isto tako postao i prvak teške kategorije Bare Knuckle Fighting Championshipa. Taj je naslov krajem prošle godine izgubio, no sve što je napravio je bilo dovoljno da ga UFC pozove nazad u svoje redove. U prvom mandatu više se iskazao dugim jezikom i objavama na Twitteru nego predstavama u Octagonu, ovog puta pokušat će napraviti suprotno. U karijeri je ostvario čak 12 pobjeda nokautom u prvoj rundi, što je znak da je uvijek znao udariti, samo mu je nedostajalo nekih drugih fundamentalnih stvari za uspjeh, za što vjeruje da je popravio.

Prvi ispit u povratku dočekat će već 13. svibnja u Jacksonvilleu, gdje ga čeka jedan vrlo iskusni teškaš. To je Ike Villanueva (16-9), 36-godišnji prvak Fury FC promocije. On se trenutno nalazi unutar niza od četiri pobjede. Kroz godine ga se više puta povezivalo s UFC-om, a sad je napokon i on dočekao svoju priliku. Ovaj Amerikanac meksičkih korijena također je prije svega nokauter. 13 od 16 pobjeda ostvario je upravo fanovima najdražom metodom.

Vjeruje se kako je ovom borbom kompletiran program Fight Nighta 175, koji trenutno sadrži po pet borbi na glavnom i pet na uvodnom programu.

Linker
08. svibanj 2024 11:50