UFC

(VIDEO) Dan kad je ‘Rampage‘ Jackson napokon dočekao osvetu: Pogledajte treći meč njega i Wanderleija Silve

Quinton Jackson vs. Wanderlei Silva

 Screenshot (youtube, Ufc)
Quinton Jackson dvaput je gubio od legendarnog Brazilca, ali osveta je bila slatka

Čak 13 godina, prošlo je od trećeg meča između Wanderleija Silve i Quintona ''Rampage'' Jacksona. Dvojica legendarnih MMA borac gajili su ogromno međusobno rivalstvo tijekom prvog desetljeća, 21. stoljeća. Ukupno tri meča odradili su Brazilac i Amerikanac, a s dvije pobjede, uspješniji je ipak Wanderlei Silva.

''Rampage'' Jackson nije se dobro proveo protiv Wanda u Priedovom ringu. Silva ga oba put nokautirao. Prvi puta 2003. godine, a naročito brutalno u revanšu 2004. godine. Wanderlei je koljenom u glavu uspavao Jacksona koji je u nesvijesti pao na konope Prideova ringa.

Ipak, ''Rampage'' je osvetu dugo čekao i želio, a napokon ju je dočekao na domaćem terenu. 2008. godine, Wanderlei i Quinton odradili su treći meč, ali ovaj put u Las Vegasu, pod okriljem UFC-a. Quinton Jackson bio je na vrhuncu i djelovao je izuzetno samouvjereno i nabrijano. Na koncu mu su mu trebale nešto više od tri minute da lijevim krošeom brutalno nokautira legendarnog Wanderleija Silvu.

Jučer je bila 13. godišnjica njihovog trećeg meča, a napetog sučeljavanja i odličnog nokauta, možete se prisjetiti u UFC-ovom videu koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
28. travanj 2024 14:28