UFC

(VIDEO) Jared Cannonier nada se povratku pobjedama ovog vikenda: Prisjetite se kako je porazio Hermanssona

Jared Cannonier

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusni američki borac srednje kategorije pokušat će zadržati treće mjesto u poretku izazivača

Jako bitan meč pred završnu fazu karijere čeka Jareda Cannoniera (15-6-0, 8-6 UFC). ‘‘Killa Gorilla‘‘ proslavit će 39. rođendan u trećem mjesecu sljedeće godine i kraj njegove karijere sve je bliže.

Cannonier kroz posljednje četiri godine uživa najbolje trenutke svoje karijere, točnije od prelaska u srednju kategoriju. Ovaj američki borac pronašao se tek u srednjoj kategoriji i upisao je pet pobjeda uz dva poraza. Porazi su došli od Roberta Whittakera i Israela Adesanye, a radi se o borcima iz samog vrha.

Trenutno posljednji meč, Cannonier je odradio u sedmom mjesecu ove godine. Adesanya ga je porazio jednoglasnom odlukom u meču za titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije. Jareda ovaj vikend čeka obračun sa Seanom Stricklandom i drugi poraz zaredom ubio bi ga svaku nadu u novi ‘‘title shot‘‘. Cannonieru je pobjeda imperativ, a protiv sedmorangiranog Stricklanda, Cannonier će braniti svoje treće mjesto u poretku izazivača srednje kategorije.

Pruži li Jared nastup kakav je odradio 2019. godine protiv Jacka Hermanssona, imat će pravo nadati se povratku pobjedama. Bio je to jedan od impresivnijih Jaredovih nastupa u cijeloj karijeri, a opasnog Hermanssona završio je tehničkim nokautom u drugoj rundi. Ususret nadolazećoj borbi između Cannoniera i Stricklanda, UFC nas je odlučio podsjetiti na Jaredovu sjajnu pobjedu protiv Hermanssona.

Osim te pobjede koju je upisao na Hermanssonovom domaćem terenu u Kopenhagenu, Cannonier je tada oduševio i govorom koji je održao neposredno nakon borbe.

‘‘Želim zahvaliti ljudima iz Kopenhagena, publici ovdje. Danska je predivna država, toliko svježeg zraka i zelenila. Prekrasno je biti ovdje i ovi fanovi su sjajni. Primili ste me puno bolje nego Brazilci, a ovo je definitivno najsretnija država na svijetu. Radujem se povratku. Hvala i Jacku (Hermanssonu). On se borio protiv mene koji sam niže rangiran od njega i prihvatio je velik rizik. Hvala mu, jer mnogi su odbili borbu protiv mene zbog moje pozicije u poretku. Jack je ratnik, neovisno o tome s kime se bori. Čast je bila dijeliti kavez s njime i gajim svo poštovanje ovog svijeta jer me učinio boljim borcem i čovjekom. Nadam se da sam istu stvar i ja učinio za tebe.‘‘, između ostalog poručio je Cannonier, a kompletan govor možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
02. svibanj 2024 15:55