UFC

(VIDEO) Pogledajte što se događalo u Usmanovoj svlačionici prije i nakon meča: ‘Leone, vidimo se uskoro‘

Kamaru Usman

 Screenshot (youtube, Anatomy Of A Fighter)
Radi se o sjajnom videouratku koji zorno prikazuje svu napetost uoči, kao i emocije nakon meča

Poraz Kamarua Usmana, odnosno pobjeda Leona Edwardsa na UFC 278 eventu odjeknula je svijetom borilačkih sportova. Kamaru Usman godinama je držao tron UFC-ove velter kategorije i djelovao je nepobjedivo.

Nakon 24 minute borbe protiv Edwardsa, Usman je i dalje djelovao nepobjedivo te je kročio ka novoj rutinskoj pobjedi. Tada je Leon Edwards sjajno izvukao lijevi ‘‘high kick‘‘ i ostavio je Usmana bez svijesti. Bio je to jedan od najboljih nokauta u UFC mečevima za titulu.

Iako je teško izgubiti na takav način, dojam je kako se Kamaru Usman dobro nosi sa svojim porazom. Nigerijac je spreman za treći međusobni obračun i ne smeta ga niti činjenica da će se ta borba održati na Edwardsovom domaćem terenu, točnije u Engleskoj.

Nakon što je godinama vladao, Usman je vidno počeo gubiti motivaciju. Prozivao je Kamaru UFC-ove poluteškaše, najavljivao je pohod na titulu u toj kategoriji, a dosta vremena proveo je i zazivajući boksački meč protiv Canela Alvareza. Edwards je sada prizemljio Usmana, ali i vratio mu je motivaciju za dokazivanjem u velter kategoriji.

‘‘Trebala je to biti uvjerljiva pobjeda. Je li on pogodio išta značajno do tada? Ali da, Leon je čvrst tip. Razlog zašto je on čvrst leži u tome što kad god slomim njegov duh, on se vrati u sljedećoj rundi kao da je zamijenio svoj duh. Iako ga ja već u sljedećoj rundi brzo podsjetim, on se u onoj sljedećoj uvijek vrati. Jako je opasno kad se tipovi tako bore. Jedini tip koji se tako borio protiv mene osim Edwardsa je Emil Meek, ‘‘Viking‘‘. Dobar posao ‘Rocky‘. Dobar posao, ali vidimo se uskoro.‘‘, riječi su Usmana zabilježene u novom Aanatomy of a Fighter videu.

Tko god nešto detaljnije prati MMA, zasigurno je upoznat s tim YouTube kanalom koji vodi Will Harris. Radi se o fantastičnom kanalu koji konstantno pruža vrhunske videe gdje nam Harris često demonstrira što se događa iza kulisa. Tako je i ovaj put Harris otkrio kako su se odvijale stvari u Usmanovoj svlačionici uoči meča, kao i nakon samog poraza.

Nećemo vam previše otkrivati, najbolje je da pogledati sami. Video se nalazi pri dnu teksta, a radi se o još jednom vrhunskom uratku Willa Harris.

Linker
02. svibanj 2024 10:23