UFC

(VIDEO) Rodriguez i Stephens 'zakopali ratnu sjekiru' pa podijelili bonus za borbu večeri

Jeremy Stephens i Yair Rodriguez
 screenshot
Yair Rodriguez i Jeremy Stephens zasluženo su uzeli bonus za najbolju borbu UFC on ESPN 6 priredbe. No, ono što je još važnije je ponašanje nakon borbe, sportski pozdrav uz izražavanje respekta. Što se tiče bonusa za najbolju izvedbu, oni su pripali Dominicku Reyesu i Charlesu Rosi.

Yair Rodriguez i Jeremy Stephens već prije borbe kandidirali su za borbu večeri, a oni su kroz 15 minuta svog okršaja to opravdali. Nije bilo teško odabrati koga će se nagraditi s dodatnih 50.000 dolara. Rodriguezu je to sedmi bonus u dosadašnjoj UFC karijeri, četvrti za najbolju borbu večeri. Poraženi borac u ovom ogledu, Jeremy Stephens, odradio je svoju 32. borbu u Octagonu, a nagrađen je po jubilarni deseti put, šesti put u ovoj kategoriji.

Ono što je puno važnije od bonusa su scene viđene nakon borbe. Još prije rujanskog susreta u Meksiku, tenzije između boraca bile su velike. Nakon prekinute borbe one su se samo povećale, da bi sve kulminiralo neugodnim susretom u hotelskom predvorju. Stephens je kroz tjedan govorio podosta ružnih stvari, poput one da namjerava ubiti svog protivnika, no sve je to sad iza njih. Borci su se na kraju sportski pozdravili i porazgovarali, sve to uz puno međusobnog poštovanja.

Bonusi za najbolju izvedbu večeri otišli su Dominicku Reyesu i Charlesu Rosi. Reyes je nokaut pobjedom nad Chrisom Weidmanom svoj profesionalni omjer doveo na 12-0, a ovo mu je drugi bonus u UFC karijeri, dok se Rosa vratio nakon dvije i pol godine te je savladao Mannyja Bermudeza zapravo njegovom "specijalkom", polugom na ruci iz trokuta. Nakon što je u svojih prvih pet UFC borbi Rosa čak tri puta pokupio bonus za borbu večeri, sad je po prvi put nagrađen i onim za najbolju izvedbu.

Linker
06. svibanj 2024 23:57