UFC

(VIDEO) Skandal na Khabibovom vaganju? 'Dogodila se ogromna, možda desetke milijuna dolara skupa pogreška'

 Screenshot (YouTube)
Je li prvak uistinu bio točan na vagi pred veliki okršaj koji će se večeras održati u Abu Dhabiju?

Brojni su oni kojima je nešto bilo sumnjivo na službenom vaganju za UFC 254, a slavni nutricionist Mike Dolce jedan je od onih koji se nisu ustručavali javno podijeliti svoje mišljenje.

Svi smo mogli vidjeti da aktualni UFC-ov prvak u petak nije izgledao idealno. Morao je Khabib Nurmagomedov skinuti sve sa sebe i tek je onda bio točno na gornjoj granici lake kategorije (70,3 kg). A čim je dobio znak da je 'prošao', Nurmagomedov nije s lica mogao sakriti izraz olakšanja. Ipak, nisu svi bili uvjereni da je pred UFC 254 priredbu sve bilo regularno.

Mike Dolce, inače čovjek kojem se za savjete oko skidanja kilograma obraćaju brojna slavna lica MMA svijeta, jedan je od tih i on tvrdi da se na Otoku Yas dogodilo nešto "vrlo uznemirujuće".

"Nešto se vrlo uznemirujuće dogodilo na vaganju za UFC 254. Što se dogodilo? Kad je Khabib stao na vagu, službena osoba je ili zbog svoje nesposobnosti ili namjerno napravila ogromnu, možda desetke milijuna dolara skupu pogrešku. Nažalost, po mom stručnom mišljenju, ne vjerujem da bi Khabib u tom pokušaju bio točan. E sada, Khabib je bio prvi na vagi i imao bi vremena skinuti višak da je za to bio fizički sposoban, ali kada pogledate govor njegovog tijela... Objasnit ću vam u videu zašto to možda ne bi mogao učiniti", započeo je Dolce u videu koji je osvanuo na njegovom YouTube Kanalu.

Dolce u ovom uratku ukazuje na to kako je službena osoba koja upravlja vagom djelovala pretjerano brzo, odnosno da nije pričekala da se vaga uravnoteži.

"Pogledajte kako je poluga u uzlaznoj putanji, a mora se uravnotežiti. Ide prema gore. To znači da je težak, a (službena osoba) ga miče u stranu u trenutku dok se još uvijek podiže. Nije se odbila i nije se stabilizirala na centru. To nije pravilno", zaključio je Dolce.

Pogledajte video i recite nam je li napravljena (ne)namjerna pogreška?

Linker
01. svibanj 2024 00:06