UFC

(VIDEO) UFC objavio dirljivu posvetu Stephanu Bonnaru: ‘Cijeli svoj život htio sam postati čvrst‘

Stephan Bonnar

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nedavno preminuli UFC-ov borac dobio je kratku, ali lijepu posvetu od strane najjače svjetske MMA organizacije

Kroz proteklih nekoliko mjeseci, svijet borilačkog sporta ostao je bez nekoliko vrlo istaknutih boraca. Stephan Bonnar jedan je od njih. Član UFC-ove Kuće slavnih preminuo je nekoliko mjeseci prije svog 46. rođendana, a srčane komplikacije uzrok su njegove smrti.

Bonnara fanovi MMA-a najviše pamte po meču protiv Forresta Griffina iz 2005. godine. Upravo zbog te borbe Stephan Bonnar i jest uvršten u UFC-ovu Kuću slavnih. Bilo je to finale prve sezone ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a prema riječima Dane Whitea radi se o ‘‘najbitnijoj borbi u povijesti UFC-a‘‘. UFC se tada prvi put uživo emitirao putem javno dostupnog TV kanala. Radilo se o Spike TV kanalu, a UFC je bio pred propadanjem i prodajom uoči tog meča.

Braća Fertitta nisu bili zadovoljni razvojem kompanije i smatrali su da vođenje UFC-a nije vrijedno njihovog uloženog vremena, novca i truda. Razmatrala se prodaja kompanije, a prva sezona The Ultimate Fightera bila je posljednja slamka spasa za ostanak braće Fertitta. Gledanost tog showa bila je iznenađujuće dobra, ali trebali su dodatan iskorak na javnoj dostupnom TV kanalu, te da se pritom ne radi o PPV-u, odnosno da publika besplatno može pogledati event

Stephan Bonnar i Forrest Griffin te su večeri pružili jednu od najboljih borbi u povijesti UFC-a i priskrbili su im pregršt novih fanova. Bio je to iskorak koji je UFC trebao, a njih dvojica upisali su se u UFC-ovu vječnost tom borbom. Forrest Griffin slavio je jednoglasnom odlukom nakon tri runde, ali UFC je odlučio obojicu nagraditi ugovorom.

Nešto manje od mjesec dana prošlo je od smrti Stephana Bonnara (preminuo je 22.12.), a UFC je objavio kraći prilog koji su posvetili liku i djelu Stephana Bonnara.

‘‘Cijeli svoj život htio sam biti ‘čvrst‘ i bio sam opsjednut riječju ‘čvrst/tvrd‘ (‘tough‘). To je postao smisao mog života.‘‘, riječi su Bonnara pri početku ove posvete.

Unutar videa sadržani su neki od kadrova njegovih mečeva i karijere, između ostalog i kadrovi s borbe između njega i Forresta Griffina. Video završava jednim od Bonnarovih govora u kavezu.

‘‘Hvala vam puno. Prolio sam litre i litre krvi za vas tijekom ovih godina, a to mi je bilo veliko zadovoljstvo. Volim vas ljudi.‘‘, riječi su Stephana Bonnara kojima video ujedno i završava.

Kratka je ovo, ali dirljiva posveta Stephanu Bonnaru, a možete ju pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
07. svibanj 2024 20:58