UFC

(VIDEO) Zhang Weili imala je sjajnu 2022.: Pogledajte rezime dvaju nastupa u kojima je slavila prekidom

Zhang Weili

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
33-godišnja Kineskinja ove je godine vratila UFC-ov pojas slamka kategorije u svoje vlasništvo

U popriličnom kontrastu protekla je ova godina za Zhang Weili ako ju usporedimo s 2021. godinom. Kineskinja je prošle godine ostala bez titule UFC-ove prvakinje u slamka kategoriji nakon što ju je Rose Namajunas nokautirala u prvoj rundi, točnije nakon samo 78 sekundi borbe.

Pokušala se Zhang revanširati u 11. mjesecu 2021. godine, ali Namajunas je ponovno slavila. Nije ju Rose opet nokautirala, ali došla je do pobjede tijesnom podijeljenom sudačkom odlukom.

Zhang nije klonula duhom nakon dva uzastopna poraza, a sredinom 2022. godine čekao ju je revanš protiv Joanne Jedrzejczyk. Podsjećamo, Zhang i Joanna prvi put su se međusobno borile u trećem mjesecu 2020. godine, a radi se o vjerojatno najboljem ženskom MMA meču u povijesti. Zhang je slavila podijeljenom sudačkom odlukom, a mnogima je bilo žao jer je ovogodišnji revanš ugovoren na tri runde.

Niti jedna od njih nije ušla u borbu kao aktualna prvakinja, niti se radilo o ‘‘main eventu‘‘ i zato je borba ugovorena na tri runde. Nije meč niti ušao u treću rundu na kraju krajeva.

Zhang je Joannu nokautirala kružnim udarcem šakom sredinom druge runde i upisala je jedan od najboljih nokauta u 2022. godini (našao se i u našem izboru za nokaut godine kojem možete pristupiti OVDJE). Namajunas je mjesec dana kasnije ostala bez titule u jako lošem meču protiv Carle Esparze i Zhang je bila sljedeća na redu.

33-godišnja Kineskinja u 11. mjesecu dobila je priliku vratiti pojas u svoje vlasništvo, a priliku je objeručke prihvatila i iskoristila. Očekivalo se da će Zhang stilski biti vrlo nezgodna za Carlu Esparzu, a prognoze su se pokazale točnima. Već početkom druge runde, Zhang je došla do pobjede gušenjem (RNC) i ponovno je preuzela tron UFC-ove slamka kategorije.

Dvije pobjede u dva nastupa i dva prekida u drugoj rundi. To je rezime ove sjajne kineske borkinje kad je 2022. godina u pitanju, a UFC je za kraj godine složio njezin ovogodišnji rezime unutar vrlo zanimljivog videa.

Samo njen nokaut protiv Joanne Jedrzejczyk isplati se nanovo pogledati, ali i cjelokupan video vrijedan je spomena i vaše pažnje. Pogledati ga možete ispod ovog teksta.

Linker
03. svibanj 2024 12:44