UFC

(ANKETA) Čitatelji Fight Sitea biraju: Glasajte za najbolji UFC nokaut u 2022. godini!

Leon Edwards vs. Kamaru Usman

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako postoji dosta nokauta koji su se mogli naći na ovoj listi, ovih pet navedenih je ipak nekako najupečetljivije

Još jedna bogata borilačka godina je iza nas, a osim pregršt vrhunskih borbi ponudila je i mnoštvo atraktivnih završnica. Nokauti, tehnički nokauti, ‘‘submissioni‘‘… Svemu smo tome svjedočili kroz 2022. godinu, a danas i vi birate nokaut koji vam se najviše svidio u ovoj godini! Zbog autorskih prava nismo u mogućnosti postaviti video zapise, no vjerujemo da se jako dobro sjećate ovih finiša.

Glasati možete pri dnu članka, no prije toga pročitajte prijedloge i nominacije. Glavni kriterij je, osim naravno atraktivnosti, bio i da se radi o klasičnom nokautu. Ne tehničkom nokautu, ne predaji na udarce ili bilo što slično, nego o udarcu koji je završio meč. Pogledajte što se nudi:

Michael Chandler nad Tonyjem Fergusonom

Iako se u prvoj rundi borbe Ferguson pokazao kao ‘‘onaj stari‘‘, u drugoj rundi je doživio težak nokaut. Michael Chandler ga je pogodio ‘‘front kickom‘‘ te ga brutalno uspavao, a vjerujemo kako je velikom broju fanova ovaj nokaut ostavio pomalo gorak okus u ustima. Iako su mnogi vjerojatno očekivali da će Chandler i slaviti u ovom meču, ipak su se rijetki nadali da će Ferguson doživjeti toliko težak poraz.

Zhang Weili nad Joannom Jedrzejczyk

Bio je ovo nokaut koji je završio Joanninu karijeru, a bio je to drugi njen poraz od odlične Kineskinje. Dvije godine ranije podijeljenom je sudačkom odlukom Zhang pobijedila Joannu, da bi ove godine dogovorile novi meč. Očekivalo se da će meč biti kompetitivniji, no u drugoj rundi je Zhang bacila savršeni ‘‘spinning back fist‘‘ koji je jednostavno ugasio Joannu. Šteta je ne uvrstiti ovaj odličan nokaut na lisu.

Alex Pereira nad Seanom Stricklandom

Bio je ovo nokaut kojim je Alex Periera izborio napad na titulu srednje kategorije, a svi znamo kako je to prošlo. U toj borbi se borio protiv Seana Stricklanda, a taj njegov lijevi kroše iz pakla je jednostavno ugasio Striclanda koji je samo stajao ispred njega i pravocrtno se kretao. To se pokazalo kao loša taktika te je radi nje i završio na ovom popisu.

Leon Edwards nad Kamaruom Usmanom

Punih pet rundi je Kamaru Usman bio bolji borac te ga je od nove obrane titule dijelilo manje od minute. Leon Edwards je ‘‘iz ničega‘‘ izvukao kombinaciju koja mu je donijela najveću pobjedu u životu; prvo je direktom ‘‘zamaskirao‘‘ ‘‘high kick‘‘ koji je sjevnuo točno na Usmanovu bradu te ga brutalno uspavao. Ovo je bez dvojbe nokaut s najvećim ulogom od svih nominiranih borbi, no definitivno je i jedan od najbrutalnijih.

Ryan Spann nad Dominickom Reyesom

Nakon duge pauze se u kavez vratio Dominick Reyes, no borba je po njega prošla na najgori mogući način. U prvoj rundi borbe je Spann bacio direkt koji je dobro uzdrmao Reyesa, a zatim je krošeom ostavio nekadašnjeg izazivača bez svijesti. Nanio mu je Spann tako četvrti poraz zaredom, i to vrlo atraktivno.

Svjesni smo da je u ovoj godini bilo puno nokauta koji su se mogli naći na ovoj listi, no prema nekim objektivnim mjerilima ovi su bili najatraktivniji. Svoj glas možete ostaviti ovdje, glasati možete do 5.1. u 23:59.

Linker
05. svibanj 2024 11:05