UFC

Vlasnik American Top Teama otkrio: ‘Tražio sam od Covingtona i Masvidala da obojica napuste dvoranu‘

Covington vs. Masvidal

 UFC
Dan Lambert tvrdi kako su Covington i Masvidal bili problem koji nije mogao riješiti

Dugo vremena bili su Colby Covington i Jorge Masvidal timski kolege u American Top Teamu. Zapravo, osim toga bili su prijatelji i jedni od glavnih predstavnika jedne od najvećih MMA dvorana na svijetu. Dvorane gdje međusobna netrpeljivost nekih članova nije rijetka, ali iste se inače rješavaju na razne, ali u pravilu uspješne načine.

No, ono što se dogodilo između dvojca koji će predvoditi UFC 272 priredbu bilo je nešto na što se nije moglo reagirati uobičajenim mjerama. Bilo je to nešto što je podijelilo cijelu dvoranu i došlo je do toga da je vlasnik iste, automatski i menadžer boraca, Dan Lambert, morao reagirati. O tome što se događalo progovorio je u razgovoru za MMA Junkie.

"Postalo je to jako toksično. Došli smo do toga da je to izravno utjecalo na dvoranu. Imali smo kroz 25 godina raznih boraca u ovoj dvorani. Imali smo ljude koji se vole i koji se ne vole, no uvijek smo imali način kako ih separirati i zadržati profesionalnost, bez da sve ima utjecaja na ostatak tima. No, ovo je došlo do toga da je utjecalo na sve, nije se moglo držati pod kontrolom. Na kraju sam od obojice zatražio da napuste dvoranu", otkrio je Lambert.

Dvoranu je na kraju napustio Covington, koji je sad dio MMA Masters tima, dok je Masvidal zadržao svoje mjesto i sad će u borbi 5. ožujka on biti predstavnik American Top Teama.

"Sad je jedan u našem timu, a drugi nije. Nema skrivanje iza nikoga, a ovo je velika borba. Čak i kad zanemarimo osobne probleme između njih, ovo je ogromna borba. Imate dvojicu ponajboljih boraca svijeta u jednoj od najboljih divizija. To su borci najvišeg nivoa. Ako obrišemo Kamarua Usmana, koji je trenutno najbolji borac svijeta neovisno o kategoriji, Jorge nije poražen od 2017. godine, a Colby od 2015. Ova borba ima veliki utjecaj na cijeli MMA", zaključio je Lambert.

I UFC od borbe jako puno toga očekuje s financijske strane. Pretpostavlja se da će sve ispod jednog milijuna prodanih prijenosa smatrati neuspjehom.

Linker
25. travanj 2024 15:23