UFC

Volkanovski dobio novog izazivača i novi datum, Yan i Sterling im se pridružuju

Alexander Volkanovski

 Chris Unger/Getty images/Profimedia
Priliku boriti se za titulu po drugi put u karijeri dobit će Chan Sung Jung

5. ožujak prvi je datum za koji su bile planirane borbe za titulu UFC-ove perolake i bantam kategorije. No, kad se ozlijedio Max Holloway, izazivač u težoj od dvije spomenute divizije, došlo je do nekih promjena. Alexandru Volkanovskom trebalo je pronaći novog izazivača, a niti jedan nije bio spreman prihvatiti borbu na spomenuti datum. Kako je UFC očito odlučio Aljamaina Sterlinga i Petra Yana također zadržati uz Australca, sve se pomaknulo za mjesec dana kasnije.

Novi datum je 9. travnja, priredba je UFC 273, a mjesto radnje je New York. Ipak, ne Madison Square Garden, kojeg UFC više voli posjećivati sredinom jeseni, nego Barclays dvorana u Brooklynu, koja im je i inače draga proljetna opcija u kojoj smo već pratili nekoliko spektakularnih priredbi, ali i incident Conora McGregora te napad na autobuse s borcima.

Novi izazivač za borca makedonskog porijekla je Chan Sung Jung, svima puno poznatiji po jednom od najupečatljivijih nadimaka u MMA svijetu, Korean Zombie. Ovaj 34-godišnji beskompromisni borac slavio je u tri od svoje četiri posljednje borbe, poraz doživjevši tek od prethodnog izazivača, Briana Ortege. Bit će to njegov drugi napad na titulu, nakon što 2013. godine nije uspio savladati Josea Alda. Sa svim životnim iskustvom skupljenim kroz godine, u kojima se ipak nije nešto previše niti borio (tek šest borbi nakon okršaja s Aldom, ali i gotovo četverogodišnja pauza nakon te borbe), pokušat će u drugom pokušaju biti uspješniji.

Volkanovski će titulu braniti po treći put. Prvi put je to odradio u revanšu protiv Hollowaya, dok je drugi put to bilo u sjajnoj prošlogodišnjoj borbi protiv Ortege.

Kao što je navedeno, s njima na ovu priredbu odlazi i druga borba prvobitno planirana za mjesec dana ranije. Dugo očekivani revanš Aljamaina Sterlinga i Petra Yana tako će se dogoditi 13 mjeseci nakon kontroverzne prošlogodišnje završnice i borbe iz koje je Sterling izašao kao vjerojatno najosporavaniji prvak u UFC povijesti.

Što se tiče UFC 272 priredbe, ona je dobila spektakularnu glavnu borbu, onu između Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona.

Linker
20. svibanj 2024 07:49