UFC

Vraća se Neil Magny, poznat mu je protivnik i lokacija borbe

March 8, 2020, Las Vegas, Nevada, USA: Welterweight Bout Neil Magny(Red Corner) vs Li Jingliang(Blue Corner) at UFC 248.,Image: 504754559, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia

 MARCUS STEVENS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Marcus Stevens/zuma Press/profimedia
Posljednju borbu odradio je protiv Gilberta Burnsa u siječnju te izgubio gušenjem

Očekuje se da će se Neil Magny i Phillip Rowe sudariti u meču velter kategorije koji je zakazan za UFC on ABC 5 koji će se održati 24. lipnja u VyStar Veterans Memorial Areni. Magny se vraća u akciju nakon što je pretrpio poraz od Gilberta Burnsa u svom prethodnom nastupu u siječnju na UFC-u 283.

Taj je poraz doveo do toga da Magnyjev rekord iznosi 3-2 u zadnjih pet borbi. "The Haitian Sensation" te je tri pobjede ostvario nad Geoffom Nealom i Maxom Griffinom koje je pobijedio sudačkom odlukom te ima pobjedu gušenjem protiv Daniela Rodrigueza. Poraze je ubliježio od ponajboljih boraca u diviziji, od već spomenutog Burnsa izgubio je gušenjem i od Shavkata Rakhmonova koji ga je pobijedio giljotinom.

Magny će se u lipnju pokušati vratiti na pobjedničke staze protiv Phillipa Rowea (32, 10-3, 3-1 u UFC-u) koji trenutno ima svoj niz od tri pobjede nokautima nad Nikom Priceom, Jasonom Wittom i Orionom Cosceom, a jedini poraz u najelitnijoj svjetskoj MMA promociji upisao je u debitantskom nastupu protiv Gabriela Greena na UFC 258.

Magny protiv Rowea najnoviji je dodatak UFC-ovom povratku u Jacksonville, na kojem će glavna borba večeri biti u perolakoj kategoriji između nekadašnjeg privremenog izazivača za naslov Josha Emmetta i zvijezde u usponu Ilie Topurie. Na toj će se priredbi moći pogledati još nekoliko zanimljivih borbi, a tu se izdvaja dvoboj Poljaka Mateusza Rębeckog i bivšeg PFL-ovog borca, Tadžikistanca Loika Radzhabova te ne treba zaboraviti da je na ovu priredbu dodana borba Brendana Allena i Brune Silve, koji je uskočio kao zamjena ozlijeđenom Jacku Hermanssonu.

Linker
16. svibanj 2024 10:53