Regija

Aleksa Čamur doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri!

Čamur vs. Knight
 screenshot
Miočićev timski kolega neće po dobrome pamtiti nastup u Abu Dhabiju

UFC 253 borba protiv Williama Knighta neće ostati u najboljim uspomenama Aleksi Čamuru, srpskom UFC poluteškašu i timskom kolegi te sparing partneru Stipe Miočića. Doživio je on prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri i to tako da je njegov protivnik iskoristio sve svoje prilike te na kraju uzeo podosta uvjerljivu sudačku odluku.

Knight je odmah od početka krenuo agresivno, što ne treba čuditi za borca kojem je većina borbi završila u prvoj rundi. No, svoju agresivnost prezentirao je pritiskom uz rub kaveza, na što Čamur kratko odgovara i okreće situaciju, no Knight je snažniji i uskoro vraća prednost. Ipak, sredinom runde Aleksa još jednom uspijeva postaviti svog protivnika leđima na ogradu i dobro radi iz klinča sve do otprilike posljednjih pola minuta runde, kad završavaju na sredini, no borba na nogama nije puno toga donijela. Ipak, vrijedi spomenuti kako je izgledalo da je jedino nekoliko Knightovih udaraca napravilo štetu.

Druga runda kreće gotovo identično, s pola minute ispitivanja snaga te novim klinčem. No, ovog puta Čamur iz klinča kreće u rušenje, koje mu je upalilo te u parteru dolazi na leđa svog protivnika. Knight je ostao miran, uspješno se okrenuo i došao u dominantnu poziciju. Nije to ipak dugo potrajalo. Borci su uskoro bili ponovno na nogama i u klinču uz ogradu. Kad je preostalo nešto manje od dvije minute do kraja runde, Knight ulazi u rušenje i odvodi borbu na pod. Dolje je jako dobro radio, na samom kraju rundu uhvatio i polugu na ruku, no Čamur je izdržao, budući da je preostalo tek malo vremena do kraja runde.

Čamur napada na početku posljednje dionice i pogađa nekoliko udaraca, no ponovno Knight uspijeva izboriti klinč, a onda i rušenje. Kontrolirao je situaciju do otprilike polovice runde, kad se Čamur ustaje, no van iz klinča nije mogao i uskoro je ponovno na podu. Ovog puta Amerikanac kontrolira situaciju do kraja i apsolutno zasluženo dolazi do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom.

Aleksi Čamuru u ovoj je borbi nedostajala bolja taktika, budući da je bilo jasno kako protiv sebe ima vrlo snažnog protivnika, kojeg je potrebno držati na distanci. To mu je njegov kut i savjetovao tijekom pauza između rundi, no oni su mu kroz taktiku morali pripremiti i način kako da u tome uspije. Izgledalo je da tako što nije bilo opcija te je Knight vrlo efektno iskoristio svoje prednosti za pobjedu u UFC debiju, samo tri tjedna nakon što je UFC ugovor izborio.

Linker
03. svibanj 2024 01:57