Regija

Jakob Nedoh saznao protivnika u drugom kolu PFL-ovog turnira: Ždrijeb ga nije mazio, teško je moglo gore

Jakob Nedoh

 Christopher Trim/CSM/Shutterstoc/Shutterstock Editorial/Profimedia
Talentirani 27-godišnjak ima jako tešku prepreku na eventualnom putu do polufinala

PFL je nedavno potvrdio parove drugog kola turnira u teškoj kategoriji, kao i ženskoj muha kategoriji. Tada smo saznali kako Ante Delija neće nastupiti u drugom kolu, ali za jednog aktera drugog kola ipak ćemo posebno navijati.

Radi se o Slovencu Jakobu Nedohu, poluteškašu koji je u ovogodišnji turnir upao kao osvajač prošlogodišnjeg izdanja PFL Europea. Nedohu je nastup na ovogodišnjem turniru veliki iskorak u karijeri, ali nastup u prvom kolu ne pamti po dobrome.

Dovletdzhan Yagshimuradov nokautirao je Nedoha u prvoj rundi borbe na priredbi koja se održala sredinom četvrtog mjeseca. Nedoh je sezonu započeo uvjerljivim porazom i bez osvojenog boda, a za eventualni prolaz u playoff, Slovenac će trebati ekspresnu pobjedu u drugom kolu.

Nažalost, ždrijeb ga nije ‘‘mazio‘‘. Impa Kasanganay (16-4-0) bit će Nedohov protivnik u drugom kolu turnira. Kasanganayja ne treba posebno predstavljati. Radi se o bivšem UFC-ovom borcu srednje kategorije, ali unutar UFC-a nije se pretjerano proslavio (2-2 ‘score‘).

Nakon neuvjerljivih izvedbi u UFC-u, Impa je jedan nastup odradio i unutar Eagle FC-a, organizacije koju je Khabib planirao graditi, ali brzo su splasnule njegove ambicije. Brojni borci koje je Khabib doveo u Eagle FC brzo su dobili slobodu tražiti novog poslodavca, a Kasanganay se nakon pobjede u XMMA organizaciji našao pod okriljem PFL-a.

Tu je zapravo počeo procvat njegove karijere. Pet pobjeda u prvih pet nastupa unutar PFL-a upisao je Impa, a prošle godine osvojio je i turnir poluteškaša. Ove godine Kasanganay je na polovičnom uspjehu (1-1), ali poraz je upisao na PFL vs. Bellator eventu gdje je više nego tijesno izgubio od Johnnyja Eblena, Bellatorovog prvaka srednje kategorije. Nedugo poslije Impa se vratio pobjedama, nokautiravši Alexa Polizzija u prvoj rundi borbe. Kasanganay je dakle sezonu otvorio osvojivši maksimalnih šest bodova, ali jednak broj bodova u prvom kolu osvojila su još četvorica boraca. Dakle, Kasanganay nema previše prostora za kiks i maksimalno ozbiljno pristupit će borbi protiv Nedoha. Činjenica da petorica boraca imaju šest osvojenih bodova, uvelike smanjuje Nedohove šanse za ulazak u polufinale, ali gotovo uvijek dođe do neplaniranih otkazivanja i otvori se barem jedno mjesto za borce koji završe ispod crte.

Meč između Nedoha i Kasanganayja održat će se 21. lipnja (šesti mjesec) u Salt Lake Cityju. Bit će to prvi PFL-ov dolazak u taj grad, kao i u saveznu državu Utah. Clay Collard i Mads Burnell predvodit će priredbu borbom u lakoj kategoriji, dok su Impa i Nedoh dobili mjesto u ‘‘co-main eventu‘‘.

Popis svih mečeva možete pogledati u Instagram objavi ispod ovog teksta.

Linker
15. svibanj 2024 19:19