Regija

(AUDIO) Rakićevi udarci teško ozlijedili Smitha: 'Nije dobro, nisam mogao ustati iz kreveta...'

Anthony Smith
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
"Tri udarca od Aleksandra Rakića i završim na je*enim štakama..."

Najveća pobjeda u karijeri Aleksandru Rakiću donijela je TOP pet poziciju na UFC-ovom rankingu, a njegovom protivniku Anthonyju Smithu puno problema.

Bivši izazivač još uvijek osjeća posljedice borbe koju su on i srpski udarač prošlog vikenda odradili u Las Vegasu. Priznao je to Smith dok je razočaranim glasom otkrio da je njegovo stanje gore nego što bi mnogi očekivali.

"Nije dobro, nije nimalo dobro", rekao je Smith na Sirius XM radiju kada su ga upitali za stanje njegove noge.

"I dalje sam na štakama. A ako ću biti iskren s vama, reći ću da nisam dobro. Jako sam razočaran. U nedjelju se nisam mogao ustati iz kreveta. Morali su poslati ljude iz PI-a (UFC-ovog Performance Instituta, op.a.) u moju hotelsku sobu. Dali su mi lijekove, namazali s gomilom protuupalnih krema i donijeli veliki rashladni stroj. Izgledalo je kao da imam cijeli je*eni tim u sobi. No, danas sam malo bolje. Imam i okultni prijelom na glavi fibule. To zvuči loše, ali nije toliko veliki problem. Bit će sve u redu za četiri do šest tjedana. Ali da, to vam je stanje moje noge", otkrio je Smith.

Zbog ubojitih Rakićevih 'kickova' Anthonyjevi su planovi vrlo brzo pali u vodu i nekakva prilagodba u meču više nije bila moguća.

"Da nije nastala ta šteta na nozi, promijenio bih taktiku te ostao na nogama i na boksačkoj distanci. Ali to jednostavno nije bilo moguće. Nisam mogao promijeniti plan i samo razmjenjivati udarce i boksati. Zašto? Jer jednom kada bi se on povukao na udaljenost s koje može bacati 'kickove', a ja zakasnio skratiti distancu, njegov bi me udarac srušio."

Iskusni Smith je u dosadašnjoj karijeri odradio čak 49 mečeva i zvučao je dosta iznenađen štetom koju mu je nanio njegov posljednji suparnik.

"Ti puta me udario nogom. To je ludo. Hector Lombard me nogom udario 32 puta i - NIŠTA. Tri udarca od Aleksandra Rakića i završim na je*enim štakama...", rekao je Smith pred kojim je sada oporavak, a tek onda razmišljanje o novim izazovima.

Linker
25. travanj 2024 14:06