UFC

Bivši Strikeforceov prvak izvan UFC-a pronašao borca koji bi Khabibu stvorio najviše problema u lakoj kategoriji

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Niti jedan borac još nije pronašao rješenje za Khabiba Nurmagomedova. Aktualni UFC-ov prvak ni nakon 28 nastupa ne zna za poraz. Može li ga uopće netko zaustaviti ili će se ovaj stroj iz Dagestana umiroviti sa stopostotnim učinkom?

I dok velik broj fanova i stručnjaka vjeruje da Tony Ferguson predstavlja najteži izazov za neporaženog prvaka, Khabibov bivši timski kolega Josh Thomson vjeruje da bi njegov nevjerojatan niz u lakoj kategoriji mogao zaustaviti eventualno Patricio 'Pitbull' Freire.

32-godišnji Freire dvostruki je Bellatorov prvak (u perolakoj i lakoj) i borac iza kojeg je omjer od 30 pobjeda i četiri poraza, a evo zašto je Thomson istaknuo baš njega:

"Ne vidim nikoga u lakoj, a samo bih Patricija Pitbulla izdvojio i to zato što je toliko malen. On je kratak te ima snagu i brzinu za pravovremene ulaske i izlaske. Pokazalo se da Khabib ima problema s brzim protivnicima. Vidjeli smo to u meču s Michaelom Johnsonom. A Johnson je veći od Patricija", objašnjava Thomson u razgovoru s Metro.co.uk.

"Patricio nije velik lik, a fizički je snažan. Sjetite se i kako je Khabib imao problema s rušenjima protiv Ala Iaquinte koji se držao dosta nisko tijekom borbe. Pored toga, on ima dobro hrvanje i obranu od rušenja. A Patricio je kraći i od njega".

Bivši Strikeforceov prvak Thomson vjeruje da će Khabib u UFC-u počistiti svoju kategoriju te da mu jedini poraz prijeti ako se prebaci u onu višu i to ako za protivnika bude imao legendarnog UFC-ovog prvaka Georgesa St-Pierrea.

"Ako je borba u lakoj, GSP će izgubiti jer je Khabib naviknut na borbu na toj kilaži. Pored toga, St-Pierre će si morati 'odrezati nogu' da skine kilograme. Ali u 'catchweightu' do 75 kilograma bi moglo biti jako zanimljivo, dok bi u velteru to bilo 50/50, zapravo, tu bi možda više naginjao GSP-ovoj pobjedi. Ta dva kilograma puno znače, pogotovo kad se borite s nekim GSP-ovog kalibra. Znači u velteru naginjem GSP-u, a u 'catchweightu' (75) bih rekao da su izgledi 60/40 u korist Khabiba", zaključuje Thomson.

Linker
05. svibanj 2024 05:11