UFC

VIDEO: Pogledajte kako Charles Oliveira pomaže svom članu tima prilikom teškog spuštanja kilograma

Charles Oliveira i Elves Brener

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Već je jedna borba otkazana zbog pretjerane dehidracije, fanovi propitkuju smisao spuštanja kilograma

Charles Oliveira, bivši prvak UFC-ove lake kategorije, navikao je na teško spuštanje kilograma za svoje borbe, ali ovog tjedna je pomogao svom suborcu iz tima, Elvesu Breneru, da smanji težinu za borbu na večerašnjoj UFC 301 priredbi u Rio de Janeiru.

Brener (16-3), večeras ulazi u kavez s kirgistanskim borcem, Myktybekom Orolbaijem, na preliminarnom dijelu priredbe. Pred svoju borbu s Kirgistancem imao je problematično i zahtjevno spuštanje do 71 kilograma tjelesne težine. Mladi Brazilac dosada nije imao problema sa ‘skidanjem‘ kilograma u svoja tri nastupa za UFC, ali su stvari zamalo krenule nizbrdo pred ovaj vikend.

Brener se obratio putem društvenih mreža kako bi podijelio svoje mučno spuštanje kilograma. Oliviera se može vidjeti kako grli svog kolegu i pokušava mu pomoći i psihički i fizički. Brener se gotovo srušio kad je ustao, ali bivši prvak ga je pridržao. Bila je to, u najmanju ruku, neugodna scena. Niže pogledajte kako je to izgledalo.

Iznenađujuće, Brener je uspješno spustio kilažu i upao u laku kategoriju prilikom jutarnjeg vaganja u petak. Njegova borba s Orolbaijem je potvrđena, ali koliko će ovaj mučan proces spuštanja kilograma koštati Brenera u njegovoj borbi večeras, to ćemo tek vidjeti.

UFC 301 je već izgubio jednu preliminarnu borbu zbog zastrašujućeg stanja prilikom vaganja, William Gomis je izgledao stvarno loše i njegova borba je otkazana. Nakon tog otkazivanja i ove situacije s Brenerom, mnogi fanovi propitkuju rizik i smisao spuštanja kilograma. Mladi Brazilac će zasigurno biti pod budnim okom UFC-ovih doktorskih službenika dok čeka svoju večerašnju borbu.

Linker
14. svibanj 2024 16:55