UFC

Cormier žali što se nije umirovio prije revanša sa Stipom: 'Bio sam na vrhu, ali bio sam gotov!'

Stipe Miočić vs. Daniel Cormier
 screenshot/YouTube
Daniel Cormier svjestan je kako mu dva poraza od Stipe Miočića baš i nisu trebala

Umirovljenje nekog velikog borca uvijek je situacija kad se na papir stavljaju brojke i postignuća. Tako je bilo i ljetos, kad je svoj kraj borilačkog puta obznanio Daniel Cormier. Bivši UFC-ov prvak poluteške i teške kategorije postigao je ogromne uspjehe, no svjestan je da su oni mogli biti još veći da je pobijedio Stipu Miočića u revanšu ili trećoj borbi. Danas on ne žali što u tome nije uspio nego zapravo žali što je te borbe u kolovozu prošle i ove godine uopće odradio.

"Kad sam 2018. godine imao operaciju leđa nakon borbe protiv Derricka Lewisa, bio sam gotov. Tu je bio kraj. Borio sam se dva puta nakon toga, a vjerojatno nisam trebao. No, takve stvari ne možete pretpostaviti. Ipak, nakon operacije leđa bio sam toliko limitiran u stvarima koje sam radio, nisam više bio isti borac. Jako dobro i naporno sam trenirao za posljednju borbu i Stipe me pobijedio. No, nisam bio isti borac kao prije te operacije. Trebao sam nakon toga prestati", rekao je Cormier u svom showu s Arielom Helwanijem, dodavši kako si je ugrozio ostavštinu time što ju je pokušao učiniti još impresivnijom:

"Ne smiješ si dozvoliti nastavak života, a da za nečime žališ, to je teško. No, loš osjećaj je sjetiti se kako sam na kraju 2018. godine bio na vrhu svijetu. Bio sam na vrhu pound-for-pound ljestvice, pobijedio sam Stipu i postao prvak dvije najviše kategorije, a nakon toga sam pobijedio i Derricka Lewisa. Biti prvi u nečemu u UFC-u je ogromna stvar. Plovio sam na sjajnom valu na kraju te godine, no isto tako su moja leđa bila u lošem stanju.

Pobjedom nad Lewisom, Cormier je postao prvi borac u povijesti koji je uspio barem jednom obraniti titulu u dvije različite kategorije, a kasnije je to još postigao Henry Cejudo, koji se za razliku od Cormiera umirovio na vrhu. Svakako bi iza njega ostale impresivnije brojke da je stao, no svi smo svjesni kako je obranom titule iste htio učiniti još impresivnijima, a niti financijski dio svega nije bio zanemariv. Ovako se još dva puta borio protiv Miočića, a u tim borbama je Stipe itekako potvrdio status najboljeg teškaša u povijesti UFC-a.

Linker
25. travanj 2024 22:04