UFC

Jose Aldo potvrdio da mu je borba na UFC 301 zadnja po ugovoru: ‘Još nisam donio konačnu odluku‘

Jose Aldo 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Aldo je u MMA-u postigao sve što je mogao, tako da je pitanje koliko ima smisla potpisivati ugovor s UFC-om u ovim poznim borilačkim godinama

Legendarni Jose Aldo umirovio se iz profesionalnog MMA-a nakon poraza od Meraba Dvalishvilija na ljeto 2022. godine, a kavez je zamijenio boksačkim ringom. Govorio je Aldo kako mu je boks puno lakše trenirati i da je lakši za tijelo, no nedavno je dogovorio novu borbu u MMA-u.

Na UFC 301 priredbi u Brazilu borit će se protiv Jonathana Martineza, što bi značilo da njegova mirovina nije bila konačna. Kako god, sada je potvrdio da mu je ovo posljednja borba po ugovoru s UFC-om i da je ovo vjerojatno posljednji put da ga gledamo u kavezu:

‘‘Mislim da sam trebao pauzu i za tijelo i za um. Jednostavno sam puno toga stavio na sebe i došlo je na naplatu to što sam trenirao toliko zadnjih 20 godina. Pronašao sam disciplinu na koju se mogu fokusirati, a to je boks. Tako se mogu oporaviti i od svog tog pritiska ovih godina‘‘, rekao je Aldo za MMA Junkie.

‘‘To je ono što sam rekao i UFC-u prije nekoliko mjeseci. Želim odraditi ovu posljednju borbu po ugovoru, vidjeti gdje sam, a odluku ću donijeti nakon što pogledam svoj nastup. Tražim i neki veliki boksački meč do kraja ove godine. Ali vidjet ćemo sve s UFC-om nakon ove borbe protiv Martineza‘‘, pojasnio je.

Aldo je u MMA-u postigao sve što je mogao, tako da je pitanje koliko ima smisla potpisivati ugovor s UFC-om u ovim poznim borilačkim godinama. U boksu sigurno može još ponešto i zaraditi, no svakako će ga biti lijepo vidjeti još jednom kako ulazi tamo gdje je doma – u UFC-ov kavez.

Linker
25. travanj 2024 13:15