UFC

Cormieru Stipe više nije jedina opcija: 'Uzmete li mu pojas, borit ću se protiv Ngannoua!'

Cormier i Ngannou
 screenshot/YouTube
Daniel Cormier spreman je boriti se protiv Francisa Ngannoua, ukoliko bi to bila borba za titulu UFC-ove teške kategorije, odnosno ako bi pojas bio oduzet Stipi Miočiću zbog neaktivnosti.

Čini se kako se Daniel Cormier ipak šalio kad je u prijenosu UFC 249 priredbe rekao da ne bi ušao u borilište s Francisom Ngannouom s druge strane. On je za tu borbu naravno spreman, ako bi do nje došlo zbog neaktivnosti Stipe Miočića. To je zapravo otkrio odmah nakon priredbe na kojoj je radio kao komentator, u razgovoru za ESPN.

"Ako se Stipe neće boriti, Francis je zaslužio borbu za titulu. A ako će se netko boriti protiv Francisa za titulu, onda sam to ja. Prema Francisu imam sav mogući respekt, ali ne bojim se nikoga! Borit ću se protiv bilo koga na svijetu. Francis je odličan momak i jedna jako draga osoba. Osim toga, volio bih završiti trilogiju sa Stipom. No, ako se Stipe neće boriti, onda mu trebaju oduzeti pojas, isto kao što je Henry Cejudo ostavio svoj pojas muha kategorije. Nakan toga treba organizirati borbu za pojas između Francisa i mene, jednostavno je", prokomentirao je Cormier trenutno stanje.

Miočić je prošlog tjedna izjavio kako će biti spreman boriti se čim mu budu omogućeni uvjeti za kompletne pripreme. Kako je Strong Style dvorana trenutno zatvorena, to sada nije slučaj, a na ništa drugo nije spreman pristati. UFC bi tu trebao zadržati prag tolerancije, no Dana White je nakon priredbe i sam potvrdio da se borba mora dogovoriti što prije. Prošle godine borili su se 17. kolovoza i neki mediji već pretpostavljaju da bi taj datum ove godine mogao biti postavljen kao rok za Miočića do kada bi titulu trebao braniti. Cormier ne krije kako mu je to i dalje ipak prioritetna opcija.

"Da mogu birati, radije bih treću borbu protiv Miočića. To kažem zbog svega što su naše dvije borbe do sada značile. No, ja želim što prije odraditi svoju posljednju borbu i borit ću se protiv bilo koga tko mi to može omogućiti", rekao je bivši prvak poluteške i teške kategorije, koji je u ožujku proslavio 41 rođendan.

Kad bi se borio protiv Ngannoua, to ne bi bila borba kakvoj se neki fanovi nadaju. Odmah je otkrio kako bi taktika bila striktna i bez ikakvog prostora za improvizaciju.

"To je mač s dvije oštrice. Ako ću se boriti protiv Francisa, najpametnije bi bilo neprestano ga rušiti i zadržavati dolje. To sam napravio protiv Derricka Lewisa i bio sam kritiziran, govorili su da sam samo hrvao. No, nisam lud da idem raditi stand up protiv njega. To kažem sad vama i kažem njemu. Ako ćete biti razočarani time što bih ga rušio, morate se s time pomiriti. Ne želim biti nokautiran, a to će se dogoditi ako budem stajao s njim. Vjerojatno bih hrvao cijelo vrijeme, sve dok ga ne završim", najavio je.

Cormier je više puta naglasio kako će mu iduća borba biti posljednja u karijeri te da ne postoji niti jedna opcija u kojoj bi mu se mišljenje promijenilo.

Linker
24. travanj 2024 20:33