UFC

Dana White: 'Jon Jones za odlazak u tešku kategoriju traži nenormalno veliku svotu novca'

Dana White
 screenshot/YouTube
Pregovori za borbu teške kategorije između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa vrlo brzo su završili neuspjehom. Dana White je sad otkrio kako je to bilo prije svega zbog toga što je Jon Jones za tu borbu tražio puno veću svotu novca nego što su mu oni u stanju dati.

Prošlog tjedna, zahvaljujući samo jednoj Twitter objavi Jona Jonesa, pojavila se mogućnost njegovog odlaska u tešku kategoriju gdje bi se odmah borio protiv Francisa Ngannoua. Zahvaljujući medijima, vrlo brzo krenulo se o toj borbi ozbiljno razmišljati, no ne predugo. UFC je vrlo brzo zatvorio ta vrata, odnosno otkrili kako za te borce imaju planove koji se nikako ne poklapaju.

No, White je sada, tijekom intervjua s ESPN-ovim Brettom Okamotom, otkrio kako je možda još veći problem bio u Jonesovim financijskim zahtjevima. Isto tako, kaže kako Jones nikada ranije od njih nije tražio prelazak u tešku kategorije te mu je posebno čudno što se tako nešto pojavilo sada, kada ispred sebe ima nekoliko relevantnih izazivača.

"Jedna stvar je reći da želiš malo više novca, ali to nije bilo to. Osim toga, ne mogu vjerovati u to. U poluteškoj kategoriji ima smislenu borbu, protiv Dominicka Reyesa. U tom slučaju mi je čudno da se želi boriti protiv Francisa Ngannoua. Jon Jones nikad ranije nije tražio prelazak u tešku kategoriju. A za novac koji traži za tako nešto, to se neće dogoditi. Traži apsurdno preveliki novac u apsolutno krivo vrijeme", rekao je White.

Jones je jedan od najplaćenijih boraca na UFC-ovom rosteru, a pri samom spomenu borbe protiv Ngannou je rekao kako bi bio spreman na tu borbu ako bi i novac bio vrijedan iste. No, niti jednom nije naveo koliko veći honorar od svog uobičajenog bi za tako nešto tražio.

Linker
27. travanj 2024 18:06