DVA VRHUNSKA AMERIČKA TEŠKAŠA

Jones vs. Powell - Tko će postati nova FFC-ova teškaša zvijezda?

Još samo jedan dan preostao je do FFC 39 priredbe, a najvažnio dio nje bit će borba u kojoj bi promocija mogla dobiti svoju novu teškašku zvijezdu. Za nasljednika Darka Stošića i Sheltona Gravesa borit će se Jamelle Jones i Jordan Powell.
Jamelle Jones i Jordan Powell

Nakon što je Darko Stošić potpisao za UFC, Final Fight Championship trebao je novog prvaka. Njega su dobili u listopadu na FFC 32 priredbi, no Shelton Graves od tada nije nastupio u ringu hrvatske promocije sa sjedištem u Las Vegasu. Odlučio je svoju karijeru povesti u drugom smjeru i nije poznato kad će pojas prvaka braniti. U međuvremenu bi FFC mogao dobiti njegovog idućeg protivnika, a to bi mogao biti Jamelle Jones ili Jordan Powell. Njihova borba predvodi sutrašnji FFC 39.

Nema sumnje kako FFC 39 sadrži do sada najkvalitetniji borilački program otkako je promocija stigla u Las Vegas, a ova borba samo će biti šlag na tortu. Međusobnu borbu odradit će dva teškaša koji iza sebe već imaju tonu iskustva i sad će isto pokušati iskoristiti u svrhu ostavljanja značajnog traga u FFC-u.

Jamelleu Jonesu je 31 godina, a kroz karijeru kombinirano nastupa u poluteškoj i teškoj kategoriji. Dolazi iz Sikjitsu tima u Atlantic Cityu, tima koji je dao Michaela Chiesu i Juliannu Penu. Do sada je u profesionalnoj karijeri upisao osam pobjeda i pet poraza. Bio je dio The Ultimate Fightera, kao i Dana White's Contender Seriesa, no niti kroz jedan od ta dva showa nije uspio doći do mjesta u UFC-u, odnosno ono mu je za malo izmaklo. Tako će priliku tražiti preko FFC-a. Jones je u prvom planu hrvač i grappler, a od samog početka karijere nastupa u vrlo dobrim regionalnim američkim promocijama kroz koje je skupio dragocjeno iskustvo. Omjer mu nije impresivan, no nije pošteno niti iz njega zaključivati. Ovu borbu zaslužio je svojom izgrađenom reputacijom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Getting that workout in

Objavu dijeli Jamelle Jones (@jamellejones)

Protiv sebe će imati Jordana Powella, borca nadimka "Juggernauth". Ako ste fan znanstvene fantastike ili stripova znate što to znači. Ako ne, pomoći ćemo vam. Riječ je Marvelovom liku kojem je dovoljno uhvatiti jak zalet i proći će kroz doslovno sve. Powell upravo takav stil borbe njeguje. Od prve sekunde napada i traži pobjedu prekidom. Takav stil borbe doveo je do toga da ima pokoji poraz koji mu realno nije trebao te je njegov profesionalni omjer deset pobjeda i sedam poraza. Ipak, u posljednjih šest borbi ima tek jedan poraz i njega mu je nanio danas jedan od najboljih UFC-ovih poluteškaša, Dominick Reyes. Posljednju borbu imao je u LFA promociji i tamo je prekidom u drugoj rundi savladao Andresa Alcantara, borca koji je u tu borbu ušao kao neporažen.

Ova borba samo je jedna od sedam sjajnih borbi na programu vrhunske priredbe Final Fight Championshipa koju nikako ne smijete propustiti. Budući da će ista biti besplatno prenošena putem Facebook stranice promocije, za tako što uistinu nemate opravdanja.

Kompletan FFC 39 program pogledajte na OVOM linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:15