K1 i Boks

23-godišnji Devin Haney četvrti put obranio je pojas te je došao do čak 27. pobjede u karijeri

Devin Haney vs. Joseph Diaz

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Američki boksač lake kategorije savladao je Josepha Diaza jednoglasnom odlukom sudaca

Jako zanimljiv meč predvodio je sinoćnju boksačku priredbu u Las Vegasu, na kojoj je između ostalih nastupio i Filip Hrgović. Devin Haney (27-0-0) i Joseph Diaz (32-2-1) bili su akteri glavne borbe večeri. Neporaženi Haney ostao je neporažen, a Diaza je savladao jednoglasnom sudačkom odlukom (116-112, 117-111 x2), nakon 12 rundi zanimljive borbe.

Tek 23-godišnji američki boksač tako je po četvrti put obranio WBC-ovu titulu lake kategorije. Yuriorkis Gamboa i Jorge Linares neka su od imena koje ''The Dream'' već sada ima u svom rezimeu, a od danas se i Joseph Diaz nalazi na listi boksača za koje je Devin Haney bio nepremostiva prepreka.

164 naprema 140 u pogođenim udarcima bilo je za Haneyja, a Joseph Diaz naročito žali za 12. rundom. Naime, 29-godišnjak dobro je pogodio Haneyja početkom zadnje runde, no Devin je preživio nalete DIaza i izdržao je do kraja.

''Imao sam ga uzdrmanog na početku 12. runde, ali je**ni vazelin mi je ušao u oči. Pokušao sam očistiti svoje oko kako bih ga ponovno mogao dobro pogoditi, ali nisam uspio.'', izjavio je Diaz.

Ipak, Haney u najtežem meču karijere, pružio vjerojatno i svoje najbolje izdanje te je došao do 27. uzastopnog slavlja. Dobar prednji direkt, čisti i oštri udarci, te dobar tempo bili su glavne okosnice Haneyjeva današnjeg nastupa. Diaz se dosta kasno probudio, tek u četvrtoj rundi, a kako je borba odmicala, postajao je sve aktivniji. Međutim, Haney nije ostajao dužan u razmjenama i niti u jednom trenutku (čak niti u 12. rundi) nije djelovao ozbiljnije ugrožen.

''Pogodio me nekim jako dobrim udarcima. Svi govore da nemam čvrstu bradu, ali mislim da sam ih razuvjerio u ovoj borbi.'', rekao je Devin nakon pobjede nad Diazom.

Pregršt je sjajnih boraca u lakoj kategoriji. George Kambosos proteklog vikenda savladao je Teofima Lopeza i time je preuzeo titule prema WBA, IBF i WBO. Tu su i Gervonta Davis, Vasyl Lomachenko, Ryan Garcia i Richard Commey. Pregršt je mogućnosti za uistinu sjajna uparivanja, no sve je na promotorima i menadžerima koji su zaduženi za to.

Linker
25. travanj 2024 00:29