K1 i Boks

55-godišnji bivši svjetski prvak vraća se u ring nakon 23 godine odsustva

Nigel i Conor Benn
 Instagram
Britansku sportsku javnost razbudila je najava kako bi se bivši svjetski boksački prvak Nigel Benn trebao vratiti u ring. Namjere jednog od najpopularnijih britanskih boksača 80-ih i 90-ih godina otkrio je njegov sin Conor.

Kraj 80-ih godina prošlog stoljeća i prvih nekoliko godina 90-ih britanski boks obilježio je Nigel Benn. Svjetski prvak srednje i supersrednje kategorije bio je vrlo uspješan sportaš, no u domovini je bio prava superzvijezda. Zbog toga su fanovi bili vrlo tužni kad se 1996. godine povukao iz sporta sa samo 32 godine. Oko odluke su presudila tri poraza u nizu, kojima je završio karijeru uz omjer 42-5-1, ali i želja da provodi što više vremena s obitelji.

Samo par mjeseci prije njegovog umirovljenja, rodio mu se sin Conor. On je danas vrlo talentiran profesionalni boksač koji je slavio u svih 15 dosadašnjih nastupa. Svaki taj meč uz njega je bio i Nigel, kojem se tako vratila želja za povratkom u ring. Tri godine ju je kontrolirao, shvaćajući i sam kako je već u šestom desetljeću života, no čini se da više ne može odoljeti želji da još jednom uđe među konopce.

"Moj otac svakako će se ponovno boriti, siguran sam u to, ugovori su potpisani. On trenira cijelo vrijeme još otkako se umirovio, no posljednje dvije godine to je podigao na višu razinu. Otkad sam ja debitirao prije četiri godine, mislim da u njemu gori, emocije se vrate svaki put kad je u ringu sa mnom. Ugovor je potpisan, borit će se protiv bivšeg svjetskog prvaka", rekao je prije tjedan dana Conor.

Jučer je to postalo službeno nakon što je Ben objavio video na svom Instagram profilu.

"On se vraća! Pitanje je samo protiv koga će se boriti", napisao je Benn uz video, spomenuvši par mogućih protivnika. To su redom Joe Calzaghe, Roy Jones Jr., Bernard Hopkins, Chris Eubank, Steve Collins i Carl Froch. Neki od njih su već duže vremena umirovljeni, no svakako zanimljivo zvuči ime Eubanka koji je bio Bennov veliki rival, a također je u sličnoj situaciji, gdje se želi vratiti motiviran nastupima svog sina.

Koliko je to bizarno, ne znamo. No znamo kako bi Bennov povratak mogao biti hit u Britaniji, posebno ako mu protivnik bude netko od spomenutih imena. Ispod teksta možete pogledati video koji je objavio.

Linker
19. travanj 2024 00:41