K1 i Boks

Agit Kabayel odradio sjajan preokret i nanio prvi poraz ‘Lavu‘, Opetaia upisao pobjedu teškim nokautom

Agit Kabayel 

 Torsten Helmke/imago sportfotodienst/Profimedia
Opetaia je uputio savršeni lijevi kroše kojim je poslao Zorroa u drugu dimenziju

Jedan od zanimljivijih mečeva, barem na popisu, a definitivno i u samom ringu bio je onaj između Arslanbeka Makhmudova i Agita Kabayela. Nesuđeni protivnik Agrona Smakićija bio je taj koji je većinu vremena vršio pritisak u prvoj rundi te je u nekoliko navrata uputio dosta jake kombinacije prema Kabayelu što se nastavilo i na početku druge runde. Kanađanin se konstantno kretao po ringu i tjerao Nijemca da bude na zadnjoj nozi te je bio podosta bolji nakon šest minuta meča.

Odmah na početku treće runde krenuli su s nekoliko razmjena, a Kabayel je uspio i uzdrmati protivnika. Od tog trenutka, krenuo je preokret, on je postao taj koji kontrolira ring te je gotovo imao Makhmudova na konopcima. Bila je ovo runda prepuna akcije gdje su sijevali udarci sa svih strana te je pomalo i začuđujuće što nitko nije završio u nokdaunu. Možda je to samo bila uvertira u iduće tri minute...

Bili smo u pravu, apsolutna uvertira! Udarci su sijevali s obje strane, a Kabayel je poslao protivnika na pod! Makhmudov je ustao, ali je jako brzo opet završio dolje. Ipak bio je to samo početak kraja te je točno minutu prije isteka runde Kabayel treći put upisao nokdaun i meč je bio završen.

Ovo je bila 24. pobjeda u karijeri za Nijemca te 16. nokautom. Nečija nula morala je otići što znači da je Makhmudov upisao prvi poraz u karijeri. Bio je ovo uistinu zanimljiv meč, najzanimljiviji do tadašnjeg dijela priredbe gdje se u jednom trenutku nije znalo tko koga jače udara, ali na kraju je Kabayel bio sretniji i spretniji te je upisao pobjedu.

Prije njih, nastupili su Jai Opetaia i Ellis Zorro. Borba je počela klasičnim uvodnim ispitivanjem snaga, sve dok Opetaia nekoliko sekundi prije kraja prve runde nije bacio bombastični lijevi kroše, poslao protivnika u drugu dimenziju i upisao novu pobjedu.

Ovo je također bilo brzo, a Opetaia je ovim postignućem upisao 24. pobjedu u karijeri i 19. nokautom, dok je Zorro s druge strane upisao prvi poraz. Kao i u prošlom meču, nečija nula morala je otići...

Sada slijedi novi nastup Dmitrija Bivola, tako da ostanite prikovani uz svoj TV i uživajte!

Linker
30. travanj 2024 16:11