K1 i Boks

Agit Kabayel spreman je na sutrašnji izazov protiv neugodnog Franka Sancheza, ima favorita u glavnoj borbi: ‘Njegov mentalitet je bolji‘

Agit Kabayel

 TORSTEN HELMKE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Torsten Helmke/imago Sportfotodienst/profimedia
"The Ring of The Fire" u subotu na svom cardu nudi pregršt sjajnih boksačkih duela, njemačko-kubanski okršaj je zasigurno jedan od njih

Njegov bivši sparing partner Agit Kabayel (24-0, 16 KO) vjeruje da Tyson Fury ima "sve" što mu je potrebno da trijumfira u subotu nad Oleksandrom Usykom.

Fury (35) i Usyk (37) na korak su do povijesne borbe za nesporni naslov teške kategorije u Rijadu, Saudijska Arabija, na Kingdom Areni. Kabayel će biti posebno pažljiv promatrač nakon što završi svoju borbu protiv Franka Sancheza na uvodnim mečevima priredbe, u možda najvažnijoj borbi njegove karijere.

Kabayel, koji je sparirao s Furyjem u pripremama za otkazani revanš protiv Vladimira Klička i pristao boriti se s njim 2020. godine prije nego što je pandemija koronavirusa sve zaustavila, uvjeren je u Furyjevu pobjedu. "Furyjev mentalitet je bolji", rekao je Nijemac. "On je fokusiran. Pobijedit će u borbi. Pobijedit će Usyka. Ima dobar fokus. Ima duge ruke; visok je; inteligentan je. Ima sve. Radi s mozgom."

Kabayel je nastavio: "Ova borba je vrlo blizu. Usyk je zaista dobar boksač, ali u svom srcu mislim da Fury pobjeđuje borbu, na bodove. Mrzim predviđanja, ali ovo ću reći."

Prisjećajući se svojih iskustava s Furyjem, Kabayel je dodao: "Tyson je za mene kao moj mentor; moj veliki brat. Puno mi je pomogao. Sparirao sam s njim 2016. godine za drugi meč s Wladimirom Klitschkom – taj meč je otkazan. Bio sam s njim dva tjedna; pružio mi je vrlo dobro gostoprimstvo; bio je vrlo prijateljski. Nakon toga smo postali malo prijatelji, ali znam da je ovo sport; ovo je biznis. Ako dođe do borbe, poštovat ću ga; vidjet ćemo. Puno ga poštujem. Kada borba dođe, to je sport za mene. Sve vidim kao sport. Ne shvaćam to osobno."

Frank Sanchez (24-0, 17 KO), poznat po svojoj brzini i tehničkoj preciznosti, također je u središtu pozornosti. Njegov rad nogu i obrambene vještine čine ga teškim protivnikom u ringu. Sanchez je već kao mlad bio pod palicom najboljih kubanskih trenera u boksu i spreman je pokazati svoje vještine na velikoj pozornici. Borba protiv Kabayela bit će veliki test za obojicu boksača, a pobjeda bi mogla značajno unaprijediti njihovu karijeru.

Kabayel je rekao: "Spremni smo za sljedeće. Sanchez ima dobar rad nogu; imali smo dobar trening kamp za Sancheza. Vidjet ćemo. Ova pozornica je najveća pozornica moje karijere. Vrlo sam sretan što sam ovdje. Mnogi momci su mi jučer rekli: ‘Boriti ćeš se s AJ-om [Anthony Joshua]‘. Znate, prije svega gledat ću samo subotu navečer – borim se s Frankom Sanchezom; neću previše pričati o budućnosti. Ako dođe, dođe. Spreman sam. Ali prije svega, Frank Sanchez. Imam veliki korak u subotu navečer."

U svojim zadnjim mečevima, Tyson Fury je pobijedio Deontayja Wildera tehničkim nokautom u jedanaestoj rundi, dok je Oleksandr Usyk slavio nad Anthonyjem Joshuom jednoglasnom odlukom sudaca. Agit Kabayel je zabilježio pobjedu nad Kevinom Johnsonom jednoglasnom odlukom, dok je Frank Sanchez pobijedio Efe Ajagbu jednoglasnom odlukom sudaca. Između ostalog bitno je naglasiti da je neporaženi Agit Kabayel zamalo izgubio taj status u ožujku 2023. godine kada je ukrstio rukavice s hrvatskim teškašem Agronom Smakićijem, podsjećamo borba je završena kontroverznim prekidom sudca dok je prije toga naš teškaš uspio "jako" uzdrmati favoriziranog Kabayela u borbi za europski teškaški EBU naslov.

Svjetske kladionice su postavile Kubanca kao blagog favorita (1.80 koeficijent) dok koeficijent na Kabayela iznosi ravno 2.

Linker
22. srpanj 2024 17:28