K1 i Boks

‘Ako izgubi od njega, više nema kredibilitet. Sve što je napravio u karijeri odlazi u smeće‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 AVALON/AVALON/PROFIMEDIA Avalon/avalon/profimedia
Anthony Joshua osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine

Bivši WBO prvak u kruzer kategoriji Johnny Nelson uvjeren je da će svi prošli uspjesi Anthonyja Joshue biti zaboravljeni ako izgubi od Francisa Ngannoua, vjerujući da je "AJ" trebao izbjeći borbu jer je rizik puno veći od nagrade.

Joshua je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. prije nego što je sljedeće godine postao profesionalac i trebale su mu samo dvije i pol godine da postane prvak u teškoj kategoriji sa savršenim omjerom od 16-0 uz 16 nokauta. Od tada je Joshua ujedinio pojaseve pobjedom nad Vladimirom Kličkom i postao prvak nakon što se osvetio za šokantan poraz Andyju Ruizu Jr.

Međutim, u intervjuu za Sky Sports Nelson je izjavio da se njegovi uspjesi neće računati ako izgubi od bivše superzvijezde UFC-a.

"Što se tiče Ngannoua, mora mu se približiti i uvući ga u rat jer nikada neće nadboksati Anthonyja Joshuu. Rizik je veći od nagrade. Ako Joshua izgubi od Ngannoua, više nema kredibilitet. Sve što je napravio u karijeri odlazi u smeće. Vjerodostojnost je nestala. Karijera je u rasulu. Bilo bi potrebno mnogo rekonstrukcije, kako će se uopće snaći da izgubi od Ngannoua? Ne razumijem zašto je prihvatio ovaj meč. Ovaj tip je imao jednu borbu, nemaš izgovora za poraz, ali ako se to dogodi, sve ide k vragu".

Taj meč odvit će se u petak, 8. ožujka u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu.

Linker
14. svibanj 2024 19:50