K1 i Boks

Alen Babić ostao pozitivan i nakon poraza: ‘Vraćam se na poziciju underdoga odakle je sve krenulo‘

Alen Babić

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Kreće novo poglavlje za njegovu karijeru

Lukasz Rozanski se sinoć ipak pokazao kao veći divljak od Alena, te ga je pobijedio tamo gdje je Alen najbolji, u tučnjavi. Iako su šanse bile 50:50, poznavajući ‘Savagea‘ gledatelji su očekivali u najmanju ruku beskompromisni rat na više rundi, no Poljak je ipak uspio agresijom iznenaditi Babića i doći do relativno brze pobjede.

Alen je inače uvijek bio taj koji bi od prve sekunde natjerao protivnika da boksa sa zadnje noge i da se kreće unazad, no ovaj put Rozanski je preuzeo ulogu agresora. Ono gdje su eksperti vidjeli najviše šanse za Babića bila je upravo činjenica da Rozanskog do sada nitko nije stisnuo i natjerao ga da se povlači i bori sa zadnje noge, no to nije uspjelo niti Alenu. Ono što nam je drago za vidjeti je to da je Alen stoički podnio poraz, nije tražio izlike i što je najvažnije ostao je pozitivan i najavio svoj povratak.

"Kako i sama pjesma kaže - ‘Želio sam biti heroj ulice, bar jedan dan, barem jedan sat‘. Četiri godine sam nepobjediv, na gotovo svakom meču favorit. Iako je prošlo puno vremena na vrhu nikad se nisam navikao na ulogu favorita, srećom iliti nesrećom vraćam se na poziciju underdoga odakle je sve i krenulo. Reset button po ne znam koji put! Hvala svima na podršci." - objavio je Alen na svojem Facebook profilu.

Bit će zanimljivo za vidjeti kakvog će Alen protivnika izabrati za svoj povratak na pobjedničke staze; hoće li to biti 2-3 lakša protivnika za početak, ili će odmah krenuti jako prema novom napadu na pojas. Također nas zanima i hoće li Alen produljiti suradnju s trenutnim trenerom Anthonyjem Wilsonom koji je do sada surađivao s 21 svjetskim prvakom, ili će možda napredak potražiti s nekim drugim.

Linker
23. travanj 2024 04:39