K1 i Boks

Američki žalbeni sud i konačno odbacio tužbe da je meč 'PacMan vs. Mayweather' bio dosadan

Mayweather vs. Pacquiao
Manny Pacquiao i Floyd Mayweather jr. su još 2. svibnja 2015. godine odradili međusbobni meč u kultnoj MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu. Bio je to jedan od najiščekivanijih i komercijalno najuspješnijih mečeva u povijest boksa, a završio je pobjedom američkog boksača nakon 12 rundi.

S obzirom na to koliko je zanimanje vladalo za ovaj mega meč i koliko dugo se čekala njegova realizacija, ne čudi da su ulaznice za dvoranu bile "papreno" skupe, a da su one uz sam ring koštale i po nekoliko tisuća dolara. Unatoč velikom iščekivanju i ogromnoj pompi, većina gledatelja je dvoranu u Las Vegasu napustila nezadovoljna. Naime, meč je bio prilično dosadan, neki će reći da je akcija bila očajna.

S obzirom da je Filipinac naknadno priznao da je u borbu ušao s ozlijeđenim ramenom, dapače, i za dio poraza je okrivio taj problem, mnogi oni koji su iskrcali ogroman novac za ulaznicu su se osjećali prevareni. Stoga ne čudi da su prije nekoliko godina pokrenute sudske tužbe u kojima "oštećenici" traže nadoknadu štete jer vjeruju da su prevareni, a da prevara leži u dosadnosti meča kao posljedici Pacquiaove ozljede. Naime, oni su smatrali da su platili skupe ulaznice (ili skupe PPV prijenose), a da meč nije nikako mogao biti kompetitivan i time ispuniti očekivana, jer je jedan od boksača bio ozlijeđen, a to je sakrio od liječnika i javnosti. 2017. godine sud je donio odluku da se tužbe odbaciju te je utvrdio da nema nikakvih naznaka prevare.

Očekivano, "oštećeni" su se žalili, a prošlog tjedna je Američki žalbeni sud potvrdio prvu presudu, odnosno donio je ponovno odluku da prevare nije bilo. Članovi suda, točnije njih trojica, su bili jednoglasni, da bi se sudac Nguyen i javno očitovao razlozima za takvu presudu. Možete je pročitati u punoj dužini na ovom LINK-u.

Sada je i konačno jasno da svi oni nezadovoljni, jer je meč Pacquiao vs. Mayweather bio dosadan, neće dobiti nikakvu naknadu. Mogu se samo nadati da bi se Amerikanac radi revanša mogao vratiti iz mirovine, a da bi drugi meč mogao biti kvalitetniji i zanimljiviji.

Linker
25. travanj 2024 09:04