K1 i Boks

Andy Ruiz ne želi revanš u Britaniji: 'Ja sam prvak i biram Meksiko ili New York'

Andy Ruiz i supruga
Revanš boksačkog meča između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr. još uvijek nije službeno dogovoren, a čini se kako neće sve ići po planu Eddieja Hearna i ekipe. Naime, Ruiz smatra kako on kao prvak ima pravo birati mjesto održavanja ili barem odbiti odlazak u Veliku Britaniju.

Nositelj tri elitna svjetska teškaška pojasa jučer je bio u Los Angelesu, gdje ga je tijekom davanja autograma uspio presresti novinar TMZ-a. On ga je upitao o tome je li bilo razgovora s Joshuom i njegovim ljudima, odnosno kako stoje stvari po pitanju dogovaranja revanša.

"Nisam razgovarao s Joshuom niti s njegovim ljudima, ali sam siguran da naporno trenira za revanš, kao i ja", odgovorio je Ruiz na prvo postavljeno pitanje.

Za pretpostaviti je kako bi mjesto održavanja mogla biti glavna tema u pregovorima, ali i ono gdje će se "lomiti koplja". To se tako čini i nakon Ruizovog komentara. Naime, poznato je kako bi Eddie Hearn htio revanš odvesti u Britaniju, da bi Joshui osigurao što bolje startne uvjete za vraćanje svjetskih titula. No, Ruiz namjerava biti čvrst po pitanju onoga što on želi.

"Volio bih da revanš bude u Meksiku ili ponovno u New Yorku. Nemam ništa protiv Las Vegasa ili Los Angelesa, no ovog puta se mene treba pitati. Ja sam prvak, ja sam A strana i imam svoje uvjete. Nemam namjeru ići boksati u London", rekao je "The Destroyer".

Naravno, ovakve uvjete uvijek je moguće slomiti podizanjem financijskog dijela ponude. No, mora se priznati kako s marketinške strane ne bi dobro izgledalo da se Joshua, nakon što mu je propao veliki američki debi, ponovno vrati nazad. Svoje pojaseve trebao bi pokušati vratiti tamo gdje ih je izgubio. U tom slučaju bi i poraz koji je doživio prvog lipnja izgledao manje bolan. Zapravo, bio bi tek jedna prepreka na putu. Uvjeti da se revanš održi u Velikoj Britaniji nikako ne bi ostavili dobru sliku.

Linker
06. travanj 2024 13:41