K1 i Boks

Anthony Joshua iznio jasno mišljenje i savjet o tome bi li se Deontay Wilder trebao umiroviti

Anthony Joshua i Deontay Wilder

 thetimes.com
Više puta smo bili na korak do toga da gledamo Joshuu i Wildera u ringu, ali uvijek bi došlo do neke prepreke

Nedavno je Deontay Wilder u dva navrata bio na korak do osiguravanja dugoočekivanog meča s Anthonyjem Joshuom.

Prva prilika bila je protiv Josepha Parkera, ali je ‘‘Brončani Bombarder‘‘ djelovao nekarakteristično suzdržano i uvjerljivo izgubio na bodove. Joshua je zatim ušao u ring s drugim suparnikom - pobijedio je Francisa Ngannoua teškim nokautom.

Wilderova sljedeća borba protiv Zhileija Zhanga također je mogla dovesti do okršaja s Britancem, ali nokautiran je u petoj rundi što je mnoge navelo da pozovu 38-godišnjeg Wildera da objesi rukavice o klin.

Amerikanac je s Joshuom imao jedno vrlo frustrirajuće rivalstvo u teškoj kategoriji, njihove karijere tekle su paralelno, ali nikada nisu uspjeli prevladati prepreke - bile one promotorske, televizijske ili vezane uz ego - kako bi realizirali borbu. U jednom trenutku to bi bila borba za apsolutnog prvaka, ali i dalje nije bilo napretka u realizaciji. Sada izgleda da je ta prilika zauvijek propala.

U intervjuu za Box Nation, ‘AJ‘ je upitan misli li da bi se Wilder trebao umiroviti. Rekao je ne.

"Ma ne, on je i dalje opasan. Još uvijek može puno toga napraviti. Još uvijek može puno toga napraviti, ali ako se previše uhvati u život izvan boksa, otići će. Jer znate što je, ako slušate mišljenje svih drugih, počet ćete zanemarivati vlastitu intuiciju... Ukratko, ne mislim da bi trebao, ali nadam se da ne sluša tuđa mišljenja, jer svi misle da bi trebao."

Wilder još nije službeno objavio odluku o svojoj budućnosti u sportu. Njegov trener, bivši protivnik i prijatelj, Malik Scott, kaže da će ga podržati u bilo čemu što odluči učiniti.

Linker
27. lipanj 2024 09:41