K1 i Boks

Antonio Grabić brončani na Europskom U-23 prvenstvu u boksu! U polufinalu izgubio od prvaka Francuske

Antonio Grabić

 Hrvatski boksački savez
Ovo je prva seniorska medalja za 21-godišnjeg hrvatskog boksača koji trenira u zagrebačkoj Dubravi

Europsko U-23 prvenstvo u boksu (EUBC) upravo se održava u bugarskoj prijestolnici, Sofiji, a naš Antonio Grabić osigurao je odličje plasiravši se u polufinale prvenstva. Grabić je već ranije osvajao odličja na Europskim prvenstvima za mlađe kategorije, a sada je 21-godišnjak koji trenira u zagrebačkoj Dubravi pod budnim okom Leonarda Pijetraja, osvojio i svoju prvu seniorsku medalju.

Hrvatski predstavnik do polufinala kategorije do 80kg svladao je predstavnike Austrije, Irske i Izraela, a njegov protivnik u polufinalu, Francuz Cesar Yojerlin, do polufinala je stigao pobjedama nad predstavnicima Škotske, Grčke i Moldavije.

Francuski prvak Yojerlin (20) ove je godine osvojio broncu na seniorskom Europskom prvenstvu u Beogradu, a u polufinalu ga je tada pobijedio jednoglasnom odlukom naš prvak Europe, Gabrijel Veočić, na putu do europskog zlata! Francuz se borio i na olimpijskim kvalifikacijama za OI u Parizu, piše Hrvatski boksački savez.

U prvoj rundi Grabić je bio taj koji je krenuo agresivnije i pritiskao prema naprijed. Zagospodario je ringom i držao Yojerlina na konopcima. Francuz se uglavnom kretao unatrag i tražio klinč.

Druga runda je započela u sličnom tonu, hrvatski boksač je zauzeo centar i nastavio sa svojim agresivnim pristupom, ali rasplesani Yojerlin tražio je priliku iz iznenadnih kontranapada i počeo uspješno ‘‘ubadati‘‘.

U trećoj rundi francuski predstavnik ponovio je taktiku iz druge runde što mu je na kraju donijelo pobjedu.

Sudci su prvu rundu podijeljeno bodovali, dok su drugu i treću jednoglasno dali Yojerlinu.

U svakom slučaju, velike čestitke mladom Antoniju na njegovom prvom seniorskom odličju i odličnom nastupu na Europskom prvenstvu. Bravo, Graba!

Linker
17. listopad 2024 20:17