K1 i Boks

Arijan Gorički na domaćem terenu savladao Ukrajinca i osvetio ljetos doživljeni poraz

Gorički vs. Romanenia II
 Arijan Gorički (arhiva)
Uspješno je svoju misiju ispravljanja pogrešaka odradio Arijan Gorički

Zagrebački boksački centar na Velesajmu u subotu 16. listopada ugostio je profesionalni boksački meč perolake kategorije između Arijana Goričkog i Valerija Romanije. Hrvatski boksač protiv istog protivnika boksao je ljetos u Njemačkoj, a Ukrajinac je tada slavio sudačkom odlukom nakon šest rundi. Srećom, uspio je Gorički dogovoriti revanš, ovog puta u Zagrebu i to na osam rundi.

Nakon tih osam rundi upisao je pobjedu jednoglasnom odlukom te tako uz vodstvo novog trenera uspio ispraviti svoje pogreške iz prvog meča, koje niti u jednom trenutku nije osporio, ali je sam sebi htio dokazati kako može bolje od toga i uspio je. Time je svoj profesionalni omjer doveo na 9-1-1.

"Od prve runde sam se držao plana koji smo trener i ja napravili. Plan je funkcionirao te smo do četvrte runde umorili Valeriija. U petoj rundi smo počeli s jačim tempom, da ga iscrpimo. Valerii je bio jako spreman te je uspio ostati na nogama do kraja borbe, cilj ga je bio nokautirati u sedmoj ili osmoj rundi. Kao i u prvoj borbi, tako mi je i u ovoj borbi puknuo bubnjić, ovaj puta u lijevom uhu. Ispravio sam svoju grešku te idem dalje po planu. Moje najbolje borbe će biti na deset ili 12 rundi, jedva čekam biti u takvim borbama, da pokažem svoj puni potencijal. Ne želim više boksati mali broj rundi, moj stil je najefikasniji na puno rundi te vjerujem da svoju jačinu udarca mogu nositi i u kasnijim udarcima", rekao je Arijan nakon meča.

Iduću borbu Gorički planira odraditi u prosincu, no više informacija ćemo znati kad bude dogovorena. Njegov kratkoročni cilj je napredovati i doći do borbe za europsku titulu. Ovaj način, pobjedama te ispravljanjem grešaka iz posljednjih mečeva, najbolji je put prema ostvarenju tih ciljeva.

Linker
23. travanj 2024 07:24