K1 i Boks

Arslanbek Makhmudov gazi sve pred sobom! Upisao je novu pobjedu nokautom, a uspješan je bio i Joseph Parker

Arslanbek Makhmudov

 Screenshot (youtube)
Dobili smo nove Inter-Continental prvake (IBF, WBO, WBC)

Netom prije sunaslovne borbe večeri, gledali smo meč Josepha Parkera i Simona Keana. Borba je započela uvodnim ispitivanjem snaga, ali Parker je vrlo brzo uspostavio kontrolu u ringu. Kean je uspio uhvatiti tempo te je i on počeo pogađati kombinacije, ali nitko u prvoj rundi, za razliku od zadnja dva meča, nije pao na pod.

Druga runda nije donijela neku posebnu promjenu naspram prve. Parker je konstantno bacao prednji direkt, a pogodio je i nekoliko dobrih kombinacija. S druge strane, Kanađanin je dobro kratio distancu, ali ipak nije uspio nadboksati Parkera, barem tada.

Treća runda nije dala ništa novo sve do polovice runde. Tada je Novozelanđanin pogodio sjajan aperkat i to je bio početak kraja. Nakon toga je uputio još nekoliko udaraca, bacio Keana u nokdaun te mu je izbrojano do 10, a nije se ustao te je priči bio kraj!

Ovo mu je bila 33. pobjeda u karijeri te 23. nokautom. Osvojio je i dvije titule, one IBF i WBO Inter-Continental prvaka. S druge strane, Keanu je ovo bio drugi poraz u profesionalnoj karijeri.

Prije njih meč su odradili Arslanbek Makhmudov i Junior Wright. Podsjetimo, originalni protivnik Makhmudovu trebao je biti naš Agron Smakići, ali to se nije obistinilo pa je na njegovo mjesto uskočio Wright. Ovaj meč također je bio i onaj gdje smo trebali dobiti WBC Inter-Continental prvaka.

Borba je krenula žustro, te je Wright završio u nokdaunu nakon 47 sekundi, ali se ustao. Ipak, nakon još jedne kombinacije meč je prekinut i to je bila još jedna superbrza pobjeda tehničkim nokautom!

Ovo mu je bila 18. pobjeda u karijeri te 17. nokautom, a ostao je i neporažen. Jako brzo riješio je svog protivnika, a veselimo se vidjeti što će biti iduće za njega.

Linker
30. travanj 2024 14:11